[FOTO I VIDEO] Izgorjela ogromna površina, veća nesreća spriječena zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Na ulazu u Bilogorsko naselje u Velikom Trojstvu, između INE i pruge, danas poslijepodne izbio je požar na otvorenom. Srećom, dojava o vatri brzo je stigla do članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliko Trojstvo koji su izašli na teren i u manje od dva sata ugasili vatru.

-Prema našoj procjeni, izgorjelo je oko 2 tisuće četvornih metara raslinja. Još uvijek se ne zna što je uzrokovalo požar. Na teren je izašla i policija koja je napravila očevid, razgovarali su s vlasnicima okolnih objekata i zaposlenicima INE – kazao nam je zapovjednik DVD-a Veliko Trojstvo Ivan Trstenjak.

Iako se još uvijek ne zna je li požar uzrokovan ljudskom nepažnjom, vatrogasci iz Velikog Trojstva pozivaju ljude na oprez jer se požari ne događaju samo na moru.

-U ovo doba godine zakonski je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom, a kako su trava i druge biljke vrlo suhe, malo je potrebno da se vatra proširi. Ove godine već smo imali nekoliko intervencija zbog neopreznog odlaganja pepela i žara. Srećom, većina dojava stigla je brzo pa su požari ugašeni bez veće štete – kaže Trstenjak, dodajući kako lokalni vatrogasci intenzivno rade na edukaciji stanovništva, prvenstveno putem društvenih mreža, pa su svi ovogodišnji požari ugašeni na vrijeme i bez stradalih. Tako je, srećom, bilo i s današnjim u Bilogorskom naselju.

Video požara pogledajte OVDJE.

Video: FB Veliko Trojstvo kakvo želimo/Željko Lipovac

Foto: FB Veliko Trojstvo kakvo želimo/Željko Smrček


PODIJELI S PRIJATELJIMA!