Tko je i u kojoj školi radi pritvoreni profesor protiv kojeg se vodi istraga za navodnu pedofiliju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako neslužbeno doznajemo iz nekoliko izvora bliskih istrazi, bjelovarski profesor koji se već oko dva tjedna nalazi u pritvoru, a protiv kojeg se provode istražne radnje vezane uz pedofiliju je šezdeset jednogodišnji Z.S. (puni identitet poznat redakciji)

Z.S.  dugogodišnji je profesor klarineta na nadaleko poznatoj Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru.

Kako je još jučer prvi objavio Klikni.hr, bjelovarska policija ima ozbiljne indicije da je spomenuti profesor imao nedopustiv i neprimjeren odnos prema maloljetnicima.

Još nije poznato je li profesor od ranije bio pod nadzorom policije, koja je u određenom trenutku nakon prikupljenih dokaza odlučila reagirati ili je slučaj otkriven temeljem prijave roditelja ili susjeda.

Jedan bivši kriminalist rekao nam je u razgovoru da je posrijedi vjerojatno ovo prvo, s obzirom da je dotični Z.S. navodno i prije pritvaran, pa se nad njim vjerojatno kontinuirano provodio nadzor, ali za tu informaciju još nismo dobili potvrdu.

Ono što se doznaje iz istrage, doduše još uvijek neslužbeno, da je policija u mobitelu i računalu dotičnog profesora navodno otkrila sumnjive fotografije maloljetnika.

Ukoliko se potvrde svi dosadašnji navodi, bit će to veliki udarac za nadaleko poznatu i priznatu Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru koju su pohađale brojne generacije učenika i iz koje su izašli brojni vrhunski glazbenici, pa će se s posebnom pozornošću pratiti prve reakcije iz te škole.

Već prva jučerašnja objava prvih neslužbenih informacija Klikni.hr-a o ovom slučaju izazvala je lavinu reakcija. Redakcijski mobiteli Klikni.hr nisu prestajali zvoniti, a slučaj je brzo postao i glavna tema na društvenim mrežama, razgovora na ulici i u kafićima.

Čitatelji su u svojim reakcijama najčešće zahtijevali objavu identiteta, s pravom tvrdeći da je to od najvećeg interesa javnosti.

Bilo je i onih koji su nas napali, baveći se primarno nama koji tragamo za informacijama u namjeri da informiramo građane, a ne ovim šokantnim slučajem i njegovim akterima.

S druge strane tijela progona koja još uvijek provode istragu upozoravaju na osjetljivost čitavog slučaja jer su u njega uključena  i djeca.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!