U Bjelovar i okolne općine stiže 200 milijuna kuna, na što će ih potrošiti?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Usvojen je višegodišnji financijski okvir za Integrirani teritorijalni program, tzv. ITU mehanizam, u kojem na dio kolača računaju i Grad Bjelovar te općine Rovišće, Kapela, Štefanje i Veliko Trojstvo.

-To znači da smo upali u program koji je vrijedan 1.514 milijardi eura putem kojeg možemo realizirati mnogobrojne, nekoliko stotina milijuna kuna vrijedne i spremne projekte poput toplica, obnove starog zatvora, izgradnje zgrade Tehnološkog parka, studentskog doma… Bjelovar ulazi u društvo gradova koji sami određuju koje će projekte realizirati od dodijeljene alokacije koja će po našim procjenama iznositi do 200 milijuna kuna, a točan iznos bit će nam određen krajem godine – kazao je Hrebak, dodajući kako je Bjeovar jedan od najspremnijih gradova za ovaj fond, s obzirom da za sve planirane projekte već ima riješenu svu potrebnu dokumentaciju. Iza tog uspjeha, napominje bjelovarski gradonačelnik, stoji puno rada i truda.

-Godinama radimo na ovoj financijskoj perspektivi i zahvaljujem se novoj pročelnici odjela za ITU mehanizam Andrei Posarić, ali i staroj pročelnici gospođi Sonji Novak koje su sve ove godine sa svojim timom radile na ulasku Bjelovara u ITU gradove – naglasio je Hrebak.

Očekuje se da će prvi natječaji biti objavljeni već početkom slijedeće godine.

-Spremni smo za to, a uskoro očekujemo i natječaj za Terme Bjelovar za koje dio troškova također možemo pokriti kroz ITU mehanizam. Kad tome dodamo činjenicu da kraju privodimo aglomeraciju i uređenje gradskim ulica, mislim da možemo biti zadovoljni – zaključio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!