Vatrogasci iz BBŽ gasili požar u kojem je smrtno stradao vatrogasac. Umorni su, ali se lavovski bore

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U nedjelju oko podne iznad dubrovačkog naselja Orašca buknuo je požar gdje je, tijekom obavljanja dužnosti, smrtno stradao vatrogasac Goran Komlenac. U gašenju velikog požara pomagali su i vatrogasi iz Bjelovarsko-bilogorske županije jer i ove godine obavljaju protupožarne zadaće kao dio Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, stacionirane u Zvekovici, naselju u općini Konavle u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nakon što se situacija smirila, no ne i u potpunosti rješila, kontaktirali smo vatrogasnog zapovjednika BBŽ Josipa Hegera te provjerili kako je intervencija prošla te jesu li vatrogasci iz županije dobro.

– Dojavu su primili vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci. Prva informacija je bila da se radi o požaru otvorenog prostora na površini od 87 hektara. Požar je gasilo više od sto vatrogasaca, imali su 26 vozila, a pomogla im je i Hrvatska vojska s četiri kanadera – rekao je Heger.

Svi su, dodaje Heger, pogođeni gubitkom kolege.

– Jako smo pogođeni gubitkom jednog velikog heroja i prijatelja. U ime svih vatrogasaca Bjelovarsko-bilogorske županije izražavam sućut obitelji i kolegama poginulog vatrogasca – dodaje.

Komentirao je Heger i kako se osjećaju vatrogasci iz BBŽ.

– Dečki su umorni, ali se lavovski bore. Svi zajedno su na terenu, a radi se doista o teškoj intervenciji, nepristupačnom terenu. Koliko znam, još uvijek je cijeli uvid u postupku pa ćemo više informacija znati u narednim satima – kaže.

Požar je još uvijek aktivan, ali pod kontrolom. Iskoristio je Heger priliku još jednom podsjetiti građane da s vatrom nikada dosta opreza.

– Poručio bih našim građanima da budu odgovorni i da ne pale. Jako je sušno razdoblje i kod nas isto imamo velik broj intervencija. Možda bude potrebe da prema priobalju pošaljemo još dodatnih snaga jer situacija je svakim danom sve gora. Stoga ne ugrožavajte sebe i svoja materijalna dobra – zaključio je Heger.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!