Vodoprivreda dogovorila višemilijunski posao na daruvarskom području

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Samo tri mjeseca nakon spašavanja od propasti, daruvarska Vodoprivreda uspjela je ugovoriti prvi veliki posao. Prije nekoliko dana potpisala je ugovor o izvođenju radova na regulaciji vodotoka Toplice s izgradnjom nasipa. Posao je ukupno vrijedan nešto više od 6,8 milijuna kuna i dobila ga je đurđevačka tvrtka Bistra, a u njemu će najveći dio radova vrijednih nešto više od 6,3 milijuna kuna kao podizvođač obaviti upravo Vodprivreda Daruvar. Dobivanjem ovog posla Vodoprivreda potvrđuje da je odluka o dokapitalizaciji uistinu bila najbolje rješenje i da su prognoze o tome da će tvrtka ubrzo ponovo stati na zdrave noge bile itekako realne.

Župan Marko Marušić imao je važnu ulogu u spašavanju Vodoprivrede i zato ne čudi što je prilikom otvaranja radova u petak, kada je investitor Hrvatske vode izvođače uveo u posao, blistao od zadovoljstva.

-Raduje me što prisustvujem početku radova na regulaciji vodotoka Toplice jer ovo je jedan izvrstan posao. I zato čestitam Bistri kao glavnom izvođaču, ali ono što me još više veseli je to da je podizvođač naša Vodoprivreda. Prije tri mjeseca tvrtka je bila na rubu propasti i prijetili su otkazi stotini djelatnika, ali mi smo je jednom pametnom odlukom o dokapitalizaciji uspjeli spasiti sa ruba provalije. Podsjetit ću da je strateški partner u tvrtku ubrizgao dva milijuna eura i ona sada staje na zdrave noge – kazao je župan Marušić podsjećajući da Županija u postupku spašavanja Vodoprivrede nije prodala ni jednu dionicu i da je to način kako treba raditi. Još je dodao i da je uvjeren da će Vodoprivreda nastaviti ovim putem i da će se uskoro ponovo pozicionirati na tržištu kao tvrtka koja kvalitetnim radom osigurava samoodrživost.

Početku radova uz župana Marušića te predstavnike investitora i izvođače, nazočio je i daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček.

Tekst i foto: Bjelovarsko-bilogorska županija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!