Bjelovarsko-afganistanska veza: Kamionom Kuki transporta pokušao krijumčariti migrante u EU

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sud Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je odredio pritvor hrvatskom državljaninu Željku Kukecu koji je prošlog tjedna uhićen u toj zemlji zbog krijumčarenja ilegalnih migranata, potvrđeno je iz sjedišta suda u Sarajevu.

Kukecu (62), koji živi u Bjelovaru, u pritvoru u BiH za sada ostaje najmanje mjesec dana. Tužiteljstvo BiH tereti ga da je u dogovoru s osobom iz Afganistana s teritorija BiH u Hrvatsku kamionom registriranim na tvrtku “Kuki transport” pokušao ilegalno prevesti 30 migranata, uglavnom državljana Turske među kojima se nalazilo i jedno dijete.

U Tužiteljstvu BiH tvrde kako je Kukec za to dobio 15 tisuća eura. Pokušaj krijumčarenja otkrili su prošlog tjedna pripadnici granične policije BiH na prijelazu Bosanski Šamac gdje je Kukec i uhićen.

Sud BiH uvažio je procjenu tužitelja da bi Kukec u slučaju puštanja na slobodu mogao pobjeći u Hrvatsku kao i da je nužno prije suđenja identificirati druge sudionike ove krijumčarske operacije.

Kukecov odvjetnik Bakir Hećimović na sudskom je ročištu tražio puštanje na slobodu uz argumentaciju kako on nije bio umiješan u krijumčarenje migranata jer su se Turci navodno ukrcali u kamion bez njegova znanja dok je boravio na jednom odmorištu. (H)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!