Uskoro kreće Ljetna škola robotike, prijavite svoje školarce na vrijeme!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije provodi EU Projekt Bjelovarski robotički centar vrijedan ukupno 2.175.373,25 kuna kojeg s 85 posto sredstava sufinancira Europski socijalni fond, a s 15 posto sredstava Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Radi se o projektu koji je prošao na javnom pozivu za Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Nositelj projekta je Udruga informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije, dok su partneri u provedbi Veleučilište u Bjelovaru i IV. osnovna škola Bjelovar.

U okviru projekta održat će se brojna predavanja i radionice za članove Udruge i učenike s područja grada i županije.

U planu je tako i Ljetna škola robotike koja će se održati od 22. kolovoza do 2. rujna, u potpuno opremljenoj novoj robotičkoj učionici u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru. Predavači su članovi Udruge informatičara BBŽ, ujedno i učitelji informatike u osnovnim i srednjim školama.

Za polaznike su u planu sljedeće radionice:

  1. Arduino
  2. Lego
  3. Mikrobit i kitronik
  4. Humanoidni roboti
  5. Dronovi
  6. 3D printanje

Svi zainteresirani učenici osnovne škole za radionice se mogu prijaviti od 8. do 19. kolovoza na e-mail adresu brc.prijave@gmail.com, na mobitel 091/617-4805 ili ispunjavanjem obrasca na linku https://forms.gle/9K3eMe1qbF1rsUnW7.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Udruge informatičara Bjelovarsko – bilogorske županije.

Naslovna fotografija: Pexels/Ilustracija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!