Ako laže koza, ne laže rog ili tko nije pročitao kriterije za natjecanje NK Bjelovara u trećem stupnju HNS-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nisam ovo već dugo radio, ali moram, jer začas od sitnice postaješ “lopov”. Od svega što se moglo naći kao pritužba na novi gradski stadion, ova je totalno promašena, piše bjelovarski gradonačelnik na svom Facebook profilu. Skuplja lajkove, a čak ga je podržao i samoživi Ivan Beljan. Tema su, naravno, klupe za rezervne igrače.

Da se poslužim njegovim uvodom, nisam ovo dugo radio, ali moram jer začas postaneš novinar koji izmišlja.

Hrebak piše: “Sve je po propisima o licenciranju HNS-a, novinar ih je samo trebao pročitati, ali da, uvažili smo primjedbe kluba da im 10 sjedalica nije dovoljno i nadodati će se još 6 tako da ukupno imamo 16 sjedalica i to bez troška osim tih 6 stolica koje se samo dodaju na postojeće kućice i montiraju dodatno. Dakle, teza o nekom bacanju novca ne stoji… članak je toliko tendenciozan da je prvi komentar nekog građanina ispod članka “lopovska posla”… ovakve situacije se uvijek može izbjeći samo da me novinar nazove i pita moj komentar, da se čuje i druga strana priče… Uvijek dostupan i uvijek na raspolaganju!”

Evo što je novinar trebao pročitati i pročitao je: 

“Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je temeljem članka 43. Statuta, a na prijedlog Natjecateljske komisije dana 22. 04. 2021. donio i dana 03. 08. 2021. dopunio 

O D L U K U 

O KRITERIJIMA/UVJETIMA ZA NATJECANJE U TREĆEM STUPNJU HNS-a, OD NATJECATELJSKE 2022/2023

KLUPE – ZAŠTITNE KABINE 

Svaki stadion mora imati zaštitne kabine – natkrivene klupe za pričuvne igrače i stručno vodstvo momčadi: mjesta za najmanje 13 osoba, te dodatni prostor za postavljanje još pet (5) sjedalica/stolica pored blizine klupe za pričuvne igrače. Klupe – zaštitne kabine moraju biti smještene na udaljenosti od najmanje četiri metra od uzdužne crte (te obložena adekvatnom zaštitom).”

Upravo toliko mjesta ima na “starom stadionu” što pokazuje slika.

Gradonačelnik kaže da je sve po propisu, ali će ipak “nadodati još 6 tako da ukupno imamo 16 sjedalica”.

Priznajem, mogao sam ga nazvati jer je doista uvijek dostupan i odgovara i na nezgodna pitanja, ali mislili smo, ni Tomašević ne zna koliko je sjedalica na Maksimiru, niti Puljak zna koliko je fotelja na Poljudu. Nekako, prebizarna tema za gradonačelnika, ali dobro, sad se javio, poslao pravilnik koji je drukčiji od nama dostupnog pa možemo na arbitražu HNS-a.

U prošlom smo tekstu napisali, ali to izgleda nije nitko vidio: Budimo realni, Bjelovar ne dobiva samo novi stadion već sportski nogometno-atletski centar koji nemaju drugi gradovi u Hrvatskoj. Sjajan potez gradskih vlasti za sportaše, djecu, mlade, njihove roditelje, kibice, navijače.”

Pa završimo ovu nepotrebnu polemiku u tom pozitivnom tonu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!