Još jedna politička ostavka na stolu. Što je pravi razlog?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ni tjedan dana nakon što je potpisao natječaj za izbor ravnatelja Javne ustanove Razvojne agencije BBŽ (JURA), predsjednik Upravnog vijeća te ustanove Kristijan Kalamiza podnio je ostavku. U kratkom telefonskom razgovoru nam je kazao kako su razlozi osobne prirode te kako je zaključio da se više nema vremena baviti JUROM.

-Vjerujem kako zbog mog odlaska neće biti problema s provedbom natječaja te da će osnivač JURE, Bjelovarsko-bilogorska županija, brzo imenovati novog člana odnosno predsjednika Upravnog vijeća – kazao je Kalamiza.

No, čini se kako ‘nagriženo’ Upravno vijeće nije jedini problem koji bi mogao iskrsnuti u provedbi natječaja. Naime, tekst natječaja nije u skladu sa Statutom JURE, donesenom u svibnju ove godine. U Statutu tako stoji kako se za ravnatelja može imenovati osoba koja ima visoku stručnu spremu i najmanje 5 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima u struci, dok je u natječaju specificirano da budući ravnatelj, uz 5 godina iskustva, mora imati VSS društvenog smjera. K tome, od budućeg ravnatelja ili ravnateljice očekuje se da ima organizacijske sposobnosti, da se služi engleskim jezikom te da poznaje rad na računalu.

Može li se tekst natječaja na ovaj način prilagođavati ili mora biti doslovno prenesen iz Statuta te može li novi ravnatelj biti izabran bez jednog člana Upravnog vijeća, i to onog koji je potpisao natječaj, pitali smo pravnu službu u BBŽ, a odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Podsjetimo, JURU trenutno kao vršiteljica dužnosti ravnateljice vodi Snježana Bogović Bradvica, a prije nje ravnateljica je bila Slobodanka Čalić. Bez obzira to tko bude novi ravnatelj, sigurno je da mu neće biti lako voditi ustanovu čiji su rad u posljednjih nekoliko godina obilježile različite afere – od netransparentnog plaćanja školarina odabranim zaposlenicima, do slučaja muljanja europskim novcem, koji je dospio i na DORH.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!