Zlonamjernoj vijećnici Delić bi bilo bolje da redovno dolazi na sjednice nego što iznosi neistine o svome gradu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Garešnički gradonačelnik Josip Bilandžija reagirao je na članak „Je li stranačka iskaznica važnija od obrazovanja? Šef političke mladeži koji radi u proizvodnji tvrdi da nije“, koji smo na portalu Klikni.hr objavili jučer. Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku.

U tekstu novinarke Doris Aleksić objavljena je izjava nezavisne vijećnice u Gradskom vijeću Grada Garešnice, Maje Delić, u kojoj se navodi da članstvo u pogodnoj stranci, vladajućoj, olakšava pronalazak posla na području Grada Garešnice u državnim i gradskim službama te da se na taj način direktnom diskriminacijom doslovno tjera ljude da se sele u veće gradove, a mali gradovi polako umiru te da je Garešnica savršen primjer za to.

Objavom ovakvih populističkih i potpuno neutemeljenih navoda nezavisne vijećnice Maje Delić, dezinformiraju se građani garda Garešnice te se nanosi šteta aktualnoj vlasti i ugledu Grada

Garešnice. Nikako se ne možemo složiti da su navodi u članku utemeljeni na činjenicama, a pogotovo ne na onima za koje je autor imao osnovani razlog povjerovati da su točne. Ovim putem ističemo da autor nije poduzeo sve potrebne mjere za provjeru točnosti iznesenoga već je postupao selektivno, vodeći se navodima očito nezadovoljne, ili točnije, nedovoljno upućene vijećnice. S tim u vezi, u najmanju je ruku žalosno objavljivati navode: „Javna je tajna da je u Garešnici lakše dobiti posao čistačice ili u Komunalcu s ispravnom stranačkom iskaznicom“, „na takav način direktne diskriminacije doslovno tjeraju ljude da se sele u veće gradove, a mali gradovi polako umiru“, „Garešnica je savršen primjer s obzirom na to da sljedeće godine vjerojatno gubimo status grada“, „tragično je samo što nema nikakvog djelovanja po tom pitanju već se o tome govori kao o sporednoj temi“.

Što se tiče zapošljavanja u gradskoj upravi smatramo potrebnim istaknuti da se sva zapošljavanja provode prema Planu prijma koji se donosi svake godine i u kojem su prikazana sva radna mjesta, popunjena i ona koja to nisu. Činjenica je da u gradskoj upravi neka mjesta uopće nisu popunjena nego se poslovi istih obavljaju preraspodjelom na zaposlene službenike. Također je činjenica i to da je Grad Garešnica u posljednjih nekoliko mjeseci raspisivao natječaje za radna mjesta koja je bilo nužno popuniti radi pravilnog funkcioniranja, ali se na te natječaje nije javio niti jedan ili eventualno jedan kandidat pa je pored navedenog potpuno neutemeljeno pričati o stranačkim zapošljavanjima.

Sve su ovo činjenice javno dostupne i lako provjerljive te su navodi o zapošljavanjima sa stranačkom iskaznicom krajnje neprihvatljivi.

Nadalje, Grad Garešnica u posljednjih nekoliko godina izgradio je dječji vrtić, sa 01.01.2023. preuzima upravljačka prava nad školama na svom području, provodi niz mjera demografske politike na način da mladim obiteljima daje financijsku pomoć prilikom kupnje ili adaptacije prve nekretnine, daruje novorođenčad, sufinancira udžbenike za učenike gimnazije, financira prijevoz učenika, dodjeljuje stipendije redovnim studentima te na razne druge načine pomaže i promiče obrazovanje, sport i kulturu mladih te ostanak mladih obitelji na području grada.

Ovdje također iznosim sve javno dostupne i lako provjerljive činjenice pa je u cijeloj ovoj priči jedino tragično to što nezavisna vijećnica Maja Delić, iznosi niz neistina i paušalnih navoda koji su očito utemeljeni na njezinom nedovoljnom poznavanju svega što ovaj Grad pruža svojim građanima ili je takav stav jedna tako mlada osoba stekla kroz odgoj.

Tužno je da mladi ljudi tako razmišljaju i generaliziraju svoje stavove, a još je tužnije da je to tako u Gradu koji doista nastoji zadržati mlade i pružiti priliku za rad i zaposlenje upravo prema znanju, obrazovanju sposobnostima.

Za napomenuti je i to da ovakve izjave daje gradska vijećnica koja neredovitim dolascima na sjednice Gradskog vijeća sama pokazuje neodgovornost u obnašanju svoje dužnosti vijećnice.

Zaključno ističemo da smo bili primorani reagirati na ove neistine i dezinformacije očito zlonamjerne vijećnice jer se objavom istih, bez provjere činjenica koje potvrđuju upravo suprotno, nepotrebno nanosi šteta ugledu Grada Garešnice.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Josip Bilandžija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!