Bilogorci i Moslavci na Neretvi će pokazati što znaju. Pripremali su se naporno, drž’te im fige!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas starta 25. Maraton lađa na Neretvi, na relacija Metković – Opuzen – Ploče.
Utrka ženskih lađarskih posada kreće u četvrtak od Metkovića, vesla se do Opuzena i relacija je duga 10 kilometara. Tu će nastupiti i bjelovarske Sparte, koje su ostvarile niz fantastičnih rezultata.

One u 16 sati biraju lađu, startna pozicija im je na broju 5, a u 18,30 sati startaju s utrkom. Ana Futać iz Sparti rekla je kako se trude uvijek ostvariti odlične rezultate, ali ponekad je put do toga težak.

“Za maraton smo se počele pripremati krajem veljače, a u lađu smo ušle početkom svibnja, dosad smo odradile 40-ak treninga i još ćemo ih nekoliko odraditi na Neretvi. Ova godina nam je bila veliko iskušenje, od same vožnje na treninge, imale smo 35 minuta do Sišćana, plus Jarun i Šoderica jer je ribnjak u Sišćanima u jednom trenutku presušio”, dodaje Ana.

Problem su im predstavljale i financije.
“Zbog situacije u svijetu, teško je financijski. Ovisimo o sponzorima, o dobroj volji Grada, Sportske zajednice i Sportskog saveza”, kaže Ana.
Bitno im je, kaže, da samo odveslaju maraton, jer su prešle 600 kilometara u putu i velik im je uspjeh da samo odveslaju tih 10 kilometara.
“Dosad smo uvijek bile u top pet ekipa, nadam se da ćemo ove godine od 11 ekipa biti bar na sredini. Uvijek dobivamo nove cure, pa mjesec i pol trošimo da ih utreniramo, tu izgubimo vremena. Našim obiteljima je to isto žrtva, trening zbog prijevoza računamo po tri sata, četiri puta tjedno. Bitno je da smo došle dolje i da odveslamo”, završava Ana.
Osim bjelovarskih Sparti, veslaju i bjelovarski Argonauti, koji su, podsjećamo, ostvarili sjajan rezultat nedavno na 6. Rugia Hoe, veslačkoj utrci dugoj 93 kilometra koja se odvijala na južnom dijelu njemačkog otoka Rugen u Baltičkom moru. Spremni su i za Maraton lađa.
Danas su kvalifikacije, a maraton je u subotu. Nastupaju dvije ekipe Argonauta.

“Naša prva ekipa nada se da će biti u prvih deset, nemamo lažne nade o medalji, ali uz sportsku sreću možda bi mogli doći i do toga. Drugu ekipu popunjavaju mlađi veslači u kombinaciji s nama starijima, koji nismo puno trenirali s njima ali ćemo ih povući i voditi, te se nadamo 15-om mjestu”, rekao nam je Tomislav Smrček iz kluba.
Natječe se ukupno 30 ekipa, a vesla se na relaciji.

“Mi smo svoje vrijeme imali, bilo je tu puno medalja i dobrih rezultata, ovo nam je 16. maraton i baš uživamo”, završava Tomislav.
Nastupaju i čazmanski Šumari, a ova utrka starta u 17 sati.
Svima želimo puno sreće i nadamo se dobrim rezultatima! (Gabrijela Čuljak)

Foto: FB

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!