[FOTO] Od igle do lokomotive – nema čega nema na bjelovarskom buvljaku!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Četvrtak je dan za bjelovarski buvljak na kojem u posljednje vrijeme ne nedostaje ni prodavača ni kupaca. Na popularnom sajmišnom prostoru u Kozarčaninovoj ulici nema čega nema – od igle do lokomotive, kako kažu sami prodavači.

-Prodajem na buvljaku već 20 godina. U mirovini sam, penzija je mala, i svaka kuna koju zaradim sa strane mi dobro dođe. Puno bolje se tržilo kad smo bili u Bušićevoj, kod stare Bille, ali ne žalim se, i ovako se zaradi – priča nam Marija Trbojević na čijem štandu s rabljenom odjećom se čovjek od glave do pete može obući za svega stotinjak kuna.

Zadovoljan je i prodavač Mateo Kozić koji raznu rabljenu robu prodaje na sajmovima diljem Hrvatske, no uvijek voli doći u svoj Bjelovar.

-Svaka roba ima svoga kupca. Zadovoljan sam prodajom u Bjelovaru. Bjelovarčani se vole cjenkati, ali da se zaraditi – kaže Kozić.

Na „bjelovarskom Hreliću“ redovito je i Drago Augustinović. Dolazi u kupovinu, ali često nešto i sam proda.

-Lijepo je ovuda samo prošetati. Dođu tako uglavnom stariji ljudi, koji imaju slobodnog vremena, malo razgledavaju, ponekad nešto i kupe. A ima svega – kaže Augustinović.

I to po vrlo povoljnim cijenama. Manje predmete, poput šalica, čaša ili raznog alata možete dobiti po tri komada za deset kuna, a isto vrijeme i za knjige kojih ima na hrvatskom, češkom, njemačkom engleskom. Komadi namještaja mogu se naći od 50 kuna na dalje, umjetničke slike pronađu se već za 20 kuna, obuća i odjeća od 5 kuna pa na više. A čuju se među ljudima i najvažnije vijesti iz grada, sretnu se ljudi koji se dugo nisu vidjeli, popije se kasnije i pokoja kava. Čak i ako ne kupe ništa, odlazak na buvljak za većinu je dobro iskorišteno prijepodne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!