Nitko iz Hrvatske dosad nije postigao ono što je pošlo za ruku Viktoru, petom najboljem daktilografu na svijetu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je u ožujku ove godine postao prvak Hrvatske u daktilografiji u kategoriji juniori (učenici stari 16 do 20 godina) učenik 2.b razreda Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Viktor Matraković sudjelovao je od 5. do 11. kolovoza kao član hrvatske delegacije na Svjetskom natjecanju u daktilografiji u nizozemskom Maastrichtu.

Viktor se natjecao u tri discipline: u svojoj udarnoj disciplini “Word production” – prijepis teksta u trajanju od trideset minuta, “Text correction” – osnovno oblikovanje teksta i “Word processing” – napredno oblikovanje teksta.

Natjecanja su se održala tijekom subote i nedjelje, a jučer u srijedu 10. kolovoza u svečanoj dvorani hotela Crowne plaza u Maastrichtu održana je svečana dodjela nagrada najuspješnijim natjecateljima.

Viktor Matraković osvojio je s 494 znakova u minuti peto mjesto u prijepisu teksta te peto mjesto u kategoriji ispravak teksta što je najbolji rezultat jednog hrvatskog učenika na svjetskim prvenstvima koja se redovito održavaju od 1995. godine.

U okviru šestodnevnog boravka u Nizozemskoj za natjecatelje i mentore organiziran je niz izleta i zabavnih sadržaja.

Mentorica i pratnja učeniku u Maastrichtu bila je nastavnica ekonomske grupe predmeta A. Hohnjec.

(Tekst i foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!