Dio žena i nakon kraja predavačkog projekta obilazi korisnike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Kako bi pomogla starijim mještanima, omogućila im potrebnu pomoć u kući, ali i najvažnije, izvukla ih iz društvene izolacije Udruga umirovljenika Predavac je protekle dvije godine provodila 2,7 milijuna kuna vrijedan projekt “Generaciji s ljubavlju” iz Vladinog programa Zaželi. Uključeno je bilo 12 do tada nezaposlenih žena i 48 starijih osoba među kojima i Marija Miletić. Danas joj je 89 godina i pomoć oko kućanskih poslova i donošenje lijekova i namirnica joj je, kaže, bilo od velike pomoći.

-Koliko mi znači? Za deset je, a ne za pet! Sve mi je pomogla što mi je trebalo, odvesti me liječniku, donijeti lijekove, donijeti drva, počistiti, sve ona radi – ne krije zadovoljstvo baka Marija.

Zadovoljni su korisnici, zadovoljne su i zaposlene žene. Nije to težak posao iako treba znati s ljudima.

-Nekada se malo posvađamo, ali se i pomirimo -kroz smijeh kaže jedna od zaposlenih žena Mara Barberić.

Koliko su se starije osobe i žene zaposlene na projektu povezali dokazuje to da neke svoje korisnike posjećuju i dalje.

-Jednoj gospođi i dalje idem kada me zove iako je projekt završio zato što je ona na kisiku – kaže Verica Džolan koja je objeručke prihvatila priliku za posao kroz projekt i nada se da će se on uskoro i nastaviti.

Današnja završna konferencija je stoga bila gorko-slatka. Slatka zbog uspješno provedenog projekta, a gorka jer mu je došao kraj unatoč potrebi za nastavkom. Dobre su vijesti da se Općina prijavili na novi natječaj.

-Dobili smo odobrenje i kroz kratko vrijeme ćemo imati natječaj na koji će se moći javiti žene koje će opet pomagati našim ljudima – najavio je načelnik Rovišća Slavko Prišćan i naglasio da su od svih EU projekata, oni koji se tiču starijih su najvažniji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!