Profesor klarineta prije 12 godina već je pravomoćno osuđen zbog istih pedofilskih gadosti koje mu se danas stavljaju na teret

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Z.S. (61), profesor klarineta u bjelovarskoj Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog, protiv kojeg je Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru nedavno pokrenulo istragu zbog sumnje u kaznena djela seksualnog iskorištavanja djeteta, zbog istih je zlodjela već osuđen prije 12 godina. Tu informaciju koju smo objavili prije dva tjedna, nakon što nas je kontaktirala jedna od njegovih tadašnjih žrtava, ovoga tjedna potvrdio nam je Općinski sud u Koprivnici na kojem se 2010. godine vodio slučaj.

-U navedenom kaznenom predmeti Z.S. je presudom općinskog suda u Koprivnici od dana 13. srpnja 2010., proglašen krivim i kažnjen za počinjenje dva kaznena djela protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa – bludne radnje iz čl. 193. stavka 2.  Kaznenog Zakona u svezi sa čl. 192. st. 3. Kaznenog zakona – stoji u odgovoru na naš upit koji je potpisala predsjednica koprivničkog Općinskog suda Marija Grgešić. Sutkinja dodaje i kako je presuda tog suda u listopadu iste godine potvrđena na Županijskom sudu u Koprivnici, čime je postala pravomoćna.

Drugim riječima, bjelovarski profesor tada je osuđen zbog „spolnog odnosa s djetetom“ odnosno „s njim izjednačenom spolnom radnjom“. Zbog sumnje u isto kazneno djelo protiv njega je i ove godine otvorena istraga koji još uvijek traje. Podsjetimo, Z.S. je u istražnom zatvoru završio 7. srpnja, a početkom ovoga mjeseca sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru produljio mu je zatvor za još dva mjeseca zbog opasnosti od ometanja istrage i ponavljanja kaznenog djela.

Iako sa suda nismo dobili tu informaciju, neslužbeno doznajemo kako je za počinjene gadosti profesor-pedofil prije 12 godina dobio zatvorsku kaznu od šest mjeseci, uvjetno na tri godine. Nakon toga je neko vrijeme izbivao iz Bjelovara da bi se, nakon isteka kazne ponovno zaposlio u bjelovarskoj Glazbenoj školi. Da tragedija bude veća, kaznena djela zbog kojih je osuđen provodio je baš nad djecom iz iste škole, odnosno prijavile su ga učenice koje je zlostavljao.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!