[VIDEO] Širi se požar kod Dubrovnika, među gasiteljima vatrogasci iz BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Požar na brdu Nepravić iznad Slanog u Dubrovačkom primorju proširio se tijekom noći, pa su jutros na požarište upućene i dodatne vatrogasne snage. Vatra je, podsjetimo, planula zbog grmljavinskog nevremena.

Među tim “dodatnim vatrogasnim snagama” su i pripadnici JVP iz Garešnice te drugih postrojbi iz BBŽ. Momci su jutros objavili video u kojem se vidi kanader u akciji, a posebno napominju kako je gašenje na području dalekovoda izuzetno zahtjevno.

-Neprekidno je terenu pet naših vatrogasaca koji se mijenjaju svakih 15 dana i već su sudjelovali u nizu intervencija, rekao nam je Josip Heger, županijski vatrogasni zapovjednik. Dodaje da su svi dobro i da ispunjavaju sve zadaće koje se postave pred njih.

– Bura je puhala, donijela je požar svugdje. Jako je velika fronta, snage iz županije su sve na terenu, a očekujemo pomoć zračnih snaga. Planiramo obranu kuća ako vatra dođe bliže, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje Ivo Franušić za HRT. 

Uz vatrogasce, na požarištu su angažirani po jedan Canadair i Air Tractor.

Požar je buknuo u srijedu na dva mjesta, uslijed grmljavinskog nevremena, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom, te je jedno vrijeme bio lokaliziran, uz pomoć zračnih snaga, dok se zemaljske nisu uspjele popeti na brdo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!