[VIDEO] Je li vrijeme za video nadzor u središnjem bjelovarskom parku?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Snimka iz središnjeg bjelovarskog parka na kojoj mlađi muškarac šakom udara i na pod ruši starijeg muškarca, šokirala je građane. Mlađi napadač je kasnije i sam ‘popio’ batine zbog kojih je završio na bolničkom liječenju, a navodno se i to premlaćivanje dogodilo u samom središtu grada. To nisu prva dva incidenta u parku. Sjetimo se uništenih uskrsnih i božićnih ukrasa, a tom, ‘klasičnom’ vandalizmu valja pridodati i pseći izmet na svakih nekoliko metara parka koji je svojedobno slovio za najljepši u Hrvatskoj.

O svemu smo tome već pisali na našem portalu i svaki put se nakon naših izvještaja na društvenim mrežama potegnulo pitanje uvođenja video nadzora u park. No, prvi čovjek grada, Dario Hrebak, smatra kako još nije vrijeme za to.
-Vidio sam i posljednji incident i naravno da se ograđujem i zgražam nad takvim postupcima. No, ne možemo zbog jednog incidenta biti proglašeni nesigurnim gradom. Trebate vidjeti što se događa u većim gradovima. Kad je riječ o nasilju i vandalizmu, Bjelovar je miran grad, no to ne znači da neke stvari ne možemo popraviti – kaže Hrebak, dodajući kako za rješenje za ‘popravak’ nisu kamere.

-Koliko god jedan dio građana zagovara takvo nešto, ja ne bi htio pretvoriti centar grada u ‘big brother sobu’ i ne želim narušavati privatnost i slobodu kretanja građana. Pronaći ćemo model po kojem će biti zadovoljni i građani koji zagovaraju video nadzor, ali isto tako i građani koji smatraju da bi time njima bila ograničena sloboda kretanja. Osobno, nikad nisam za represiju, uvijek sam prije za prevenciju – kaže Hrebak.

U planu je tako pojačana suradnja s policijom i češće policijske ophodnje u središtu grada.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!