Državno odvjetništvo naredilo izvide u JURI BBŽ zbog sumnje u malverzacije novcem iz europskih fondova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Javnu ustanovu Razvojnu agenciju BBŽ stiže DORH. Potvrdili su nam to u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru koje je nadležno za ovaj slučaj.

-Ovo državno odvjetništvo zaprimilo je obavijest zbog sumnje na nepravilnosti u postupanju Javne ustanove Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije (JURA). Povodom navedenog državno odvjetništvo je naložilo provođenje izvida. Sukladno članku 206. f Zakona o kaznenom postupku, postupanje tijekom izvida je tajno – stoji u dopisu koji su nam poslali iz bjelovarskog Općinskog državnog odvjetništva.

Podsjetimo, prije Državnog odvjetništva poslovanje JURE pročešljala je inspekcija Središnje agencije za financiranje i ugovaranje EU projekata (SAFU) koja je pritom naišla na više nepravilnosti. Dokumentaciju o zatečenim propustima upravo je SAFU proslijedila DORH-u.

Kako smo ranije već doznali iz pouzdanih izvora, istražitelji SAFU-a su temeljem iscrpnog pregleda dokumentacije zaključili kako je JURA uzimala europski novac za plaće zaposlenika u projektu koji uopće nisu realizirali oni već vanjska tvrtka kojoj je također isplaćivan novac, i to na ime edukacija koje nikada nisu održane.

Ako državni istražitelji potvrde sumnje stručnjaka za europske fondove, slučaj JURA mogao bi dobiti i sudski epilog, a osobe za koje se utvrdi da su odgovorne za propuste trebale bi biti sankcionirane.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!