Bivši župan pojavio se na misi u Novoj Rači. Vjerski zanos ili najava političkog povratka?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bivši župan BBŽ Damir Bajs nije objesio kopačke o klin, a nije ni bacio koplje u trnje. Nakon nekog vremena ponovno je viđen u javnosti i to po prvi put na svetoj misi za Veliku Gospu u Novoj Rači.

Kako mu se to tijekom mandata znalo često dogoditi, i ovaj je put zakasnio pa je ostao stajati u blizini prvog reda kojeg su zauzeli uzvanici. Dobro se to vidi na dvije slike, prvoj na početku mise, i drugoj 15-ak minuta kasnije. Revni redari primijetili su poznato lice i tijekom svete mise koju je predvodio biskup Vjekoslav Huzjak, o tome obavijestili načelnika Knežića koji je intervenirao tako što je pronađen dodatni stolac i bivši je župan pošteđen stajanja tijekom doista dugog slavlja približivši se uzvanicima.

Kako se Bajs do sada nikada nije molio Mariji u Rači na njezin blagdan, brojni građani protumačili su njegov dolazak na dva načina: u trenucima dokolice, jer su mu obveze svedene na minimum, otkrio je vjeru; i drugo, najava je to revanša aktualnom županu kojeg će izazvati na sljedećim izborima. A da bi dobio glasove, mora se ukazivati na mašama, kramovima, feštama, slavljima, karminama…

Da ne bi ćirio iz potaje, drugi bi put trebao stići na vrijeme jer, budimo objektivni, u mnogim je sredinama i dalje rado viđen gost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!