Utrka u prekrasnoj prirodi: Na Bilogora trailu očekuje se više od 300 natjecatelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

‘Bilogora Trail’ ove godine će biti održan 3. rujna. Ova sportska manifestacija privlači veliki broj trkača i rekreativaca iz cijele Hrvatske, a o svemu smo razgovarali s glavnim organizatorima Nikolom Kovačekom, predsjednikom Atletskog kluba Bjelovar i Davorom Malčićem, članom istoimenog kluba.

-Veselimo se drugom trailu. Održat će se na području planinarskog doma Kamenitovac. Imat ćemo tri utrke, na 5, 15 i 25 kilometara. Staze su prekrasne, gotovo cijelom dužinom idu kroz šumu što je poseban ambijent. Računamo da će biti između 250 i 300 trkača iz cijele Hrvatske, a ako bude još i više super – kazao je Kovaček i nastavio. 

-U 10 ujutro startaju srednja i velika utrka, a u 10.30 mala utrka. Pripremili smo i lijepi startni paket za sve natjecatelje naše, majice, medalja, nekoliko energetskih pića. Osigurat ćemo i ručak, piće, pokretne stanice, uglavnom bit će to jedno jako lijepo sportsko druženje. Pozivamo sve trkače, ali i rekreativce da dođu i uživaju. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na stotinka.hr – istaknuo je Kovaček. 

Davor Malčić zadužen je za postavljanje staze. 

-Pomažem u svemu, ali najviše sam zadužen za tehnički dio staze. Kao i svi organizatori utrke, pa tako i mi, trudimo se da naša utrka bude posebna. Naša će biti posebna jer će biti točke koje obilježavaju posebne dijelove prekrasne Bilogore. Neću puno još otkrivati jer će to biti iznenađenje za trkače, ali zaista će biti prekrasne – kazao je Malčić i dodaje. 

-Što se tiče označavanja staze. Svaka utrka ima svoje specifičnosti, ali osnovno pravilo je da staza bude dobro označena, znači da se svi natjecatelji, od onih profesionalnih do amatera prate stazu i uvijek znaju gdje su, dakle da je svuda uvijek dobro označena. A jedno od pravila je da ti uvijek u vidnom polju bude jedna trakica – pojasnio je Malčić. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!