Krumpir će se jesti i bacati, a zapjevat će i Mladen Grdović

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Hercegovac je poznat po krumpiru, pa ne čudi da ta općina organizira proslavu u čast upravo toj namirnici. Deseti Dani krumpira se u središtu Hercegovca održavaju danas i sutra. Danas od 18 sati počinje podjela pečene junetine s ražnja nakon čega slijedi kulturno-umjetnički program i nastup banda Šliper što je tek zagrijavanje za sutra kada fešta od krumpira počinje već u podne.

-U to vrijeme se okupljaju udruge koje sudjeluju u pripremanju tradicionalnih jela čiji je jedan od sastojaka krumpir, a znate da ih onda ima jako puno – kaže načelnik Boro Bašljan.

Pripremljene delicije će se dijeliti od 16 sati, a pola sata kasnije počinje turnir u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu, ali ne bilo kakvom nogometu već bubble nogometu.

-Organizirat ćemo nekoliko ekipa koje se žele oprobati u tom specifičnom, zabavnom i zahtjevnom nogometu. Održat ćemo mali turnir – najavljuje Bašljan.

Okupljeni će se moći okušati i u tačko alci, ali i u neizostavnim igrama s krumpirom.

-Vidjet ćemo tko može najdalje baciti krumpir ili ga najmirnije nositi u žlici – kroz smijeh priča hercegovčanski načelnik.

Fešta od krumpira sutra navečer završava koncertom Koraka, ali i Mladena Grdovića.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!