Bjelovarski profesor osuđen zbog pedofilije nikad nije udaljen iz škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Unatoč pravomoćnoj presudi za kaznena djela povezana s pedofilijom iz 2010. godine, profesor klarineta iz Bjelovara Z.S. koji se zbog sumnje da je ponovio iste gadosti danas nalazi u istražnom zatvoru, nikad nije udaljen iz škole u kojoj je vrebao svoje žrtve. Potvrđuju to podaci koje nam je ustupila aktualna ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Nevenka Presečan Arvay.

-Prema dostupnoj dokumentaciji gospodin Z.S. je radni odnos u Glazbenoj školi zasnovao temeljem Odluke o zasnivanju radnog odnosa na neodređeno vrijeme broj 02-22/14/1985 iz 1985. godine, a radni odnos mu je prestao sa danom 18. kolovoza 2022. godine kada je ostvario pravo na mirovinu – odgovorila nam je ravnateljica.

Nakon što smo dobili neslužbenu informaciju da je spomenuti profesor nakon osuđujuće presude neko vrijeme izbivao iz Bjelovara, a potom se vratio u školu, upit školi smo poslali pod pretpostavkom da je on ponovno zaposlen nakon odsluženja kazne. U nastojanju da odgovorimo na pitanje kako je moguće da je netko u školu vratio osuđenog pedofila, došli smo do još šokantnije istine – on iz škole nikada nije ni udaljen. Štoviše, na svom je radnom mjestu ovoga tjedna, kako stoji u dopisu iz škole, dočekao mirovinu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!