Daruvarčani se prisjećaju početka rata u svome gradu i akcija koje su bile presudne za obranu Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvar se jučer prisjetio događaja od prije 31 godine, s tugom i ponosom oživio uspomene na 18. i 19. kolovoza 1991. godine.

Obilježen je Spomendan Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, početak Domovinskog rata u Daruvaru, a 18. 8. je Statutom Grada Daruvara proglašen Danom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Daruvara. Ta dva dana bila su presudna za grad Daruvar, a posredno i obranu Republike Hrvatske, dani kada su malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar obranili Policijsku postaju u gradu, kao i središte grada, a pritom su i nasilno odvedeni Marijan Petrovečki, Darko Petrovicki i Damir Rambousek.

-Ti nemili događaji imali su i pozitivnu stranu, jer su probudili svijest u ljudima koji su se počeli dragovoljno uključivati u obranu grada, a prvi policajci su dragovoljno pristupili u Pričuvni sastav Policijske postaje Daruvar – priopćili su iz Grada Daruvara.

Odlukom bivše predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Policijska postaja Daruvar odlikovana je odličjem Reda Nikole Šubića Zrinskog za junački čin u Domovinskom ratu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!