Viši razredi rovišćanske škole bit će na online nastavi, ali ne zbog grijanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Za nekoliko dana učenici će ponovno staviti torbe na leđa i zaputiti se u svoju školu, ili ipak neće? Za neke nije situacija oko online nastave upitna samo zbog enormnih cijena plina o kojima svakodnevno čitamo, već i zbog još uvijek aktualnih radova na školi. Konkretno, govorimo o Osnovnoj školi Rovišće koja je radi energetske obnove i dalje gradilište i neadekvatno mjesto za nastavu.

Stoga je na adresu naše redakcije pristigao mail zabrinutih roditelja. U svojem apelu tvrde da su dobili informaciju da njihova djeca neće u rujnu krenuti u školu već da će imati online nastavu i to sve dok radovi ne budu gotovi.

Ravnateljica Blanka Klemić za medije je potvrdila da će OŠ Rovišće u novu školsku godinu krenuti u izvanrednim okolnostima upravo zbog radova energetske obnove.

U mailu roditelja piše i da su radovi na školi završili, ali to je ravnateljica demantirala. Naime, s izvođačem radova sklopljen je ugovor da je krajnji rok radova 31. prosinca ove godine. Ipak, Klemić vjeruje da bi sve moglo biti gotovo i ranije, 15. studenog.

S druge strane, oko online nastave roditelji su bili u pravu. Iako, online nastavu neće pohađati učenici svih razreda. Kao i prošle godine, učenici od prvog do četvrtog razreda pohađat će nastavu u Područnoj školi Kraljevac, a učenici petog razreda bit će raspoređeni u područnim školama u Podgorcima i Prgomelju.

Učenici od šestog do osmog razreda nastavu neće imati uživo već će ona biti online dok se ne završe radovi u školi. Barem je takav plan jer konačnu odluku o tome mora donijeti osnivač škole odnosno Bjelovarsko-bilogorska županija. Još uvijek je upitno hoće li prijedlog proći, ali on je na adresu Županije poslan.

Za komentar smo upitali načelnika Rovišća Slavka Prišćana.

– Osnivač škole je Županija i ona prvenstveno vodi brigu o tome kada će škola biti gotova i useljiva. Prije nekoliko dana od svojih sam vijećnika imao prilike čuti da i njih, baš kao i roditelje, zanima kada će škola biti otvorena. Ubrzo nakon toga sam s izvođačem radova i ravnateljicom obišao školu. Moram reći da ima još nekih radova za dovršiti, od postavljanja vrata do drugih sitnih poslova, a u dvorani ih ima još i više. No, treba reći da su oni još uvijek u rokovima, jedino su obećali da će se potruditi biti gotovi do početka školske godine. S obzirom na obveze i određene poslove, nisam siguran da je moguće da bude useljivo do tada – rekao je načelnik.

Izgleda da će se učenici i roditelji morati naoružati strpljenjem, kako oni koji su “raštrkani” na druge područne škole tako i oni koji su ponovno primorani iz svog doma pratiti nastavu. Kako u svakom zlu ima nečeg dobroga – nakon čekanja, učenici će se moći pohvaliti ljepšom školom koja će krasiti središte najveće općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.   

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!