Topla, ali i tužna ljetna noć u bjelovarskom Boho parku, projekcija bez gledatelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na okrijepi sinoć kod Marija na paviljonu između dva nogometna derbija (u Šibeniku i Osijeku) začuli smo tonske probe pred osvijetljenim filmskim platnom u parku. Što se događa, kakva se projekcija sprema?

Vrijedni filmaši izvijestili su nas da će biti prikazana četiri kratka filma, a da nedjeljna manifestacija ima i ime: Noć kratkog filma.

Nismo znali za to, a koliko smo vidjeli po praznim klupama, rijetko tko u Bjelovaru je za “Noć” znao. Pusti park u toploj ljetnoj večeri, tužna slika kao i lica sineasta, organizatora.

Dugo smo tražili informaciju o programu Kulturnog ljeta u Bjelovaru. Na stranicama KMC-a je program od prije dvije godine, dok na stranicama CUK-a uopće nema informacija, a nakon najave cijelog programa prije dva mjeseca, nitko više od lokalnih medija nije pisao o tome.

Uspjeli smo na Facebook stranici Grada Bjelovara prije tri dana naći kratku najavu događaja. Očito nedovoljno.

Možeš imati najbolji program na svijetu, ali o njemu moraš stalno trubiti, zasipati medije obavijestima kako bi se informacija probila do najvećeg mogućeg broja ljudi.

Grašo, Gibonni ili Grdović sami će naći publiku narodnom predajom od uha do uha, ali za artističke programe namijenjene malobrojnoj publici treba uložiti neki trud. To se ove godine nije dogodilo, a i lani je promidžba bila skromna.

Neka ova žalosna slika praznog parka i projekcija o kojoj nitko ništa nije znao bude posljednja jer je trud mladih zaljubljenika u film propao, ovoga puta, grijehom propusta. A nešto je i koštalo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!