Još jedna bjelovarska ulica u potpunosti obnovljena. Koja je sljedeća na redu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ulica Banovine Hrvatske posljednja je ulica u centru i širem centru grada koju je trebalo obnoviti u punoj širini nakon provedenog projekta aglomeracije. Grad Bjelovar obnovio je 600 metara ceste o vlastitom trošku, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.

– Ovdje smo odlučili investirati više od 300 tisuća kuna gradskog novca, kao i na većini drugih ulica u gradu gdje se to moglo napraviti – napominje.

Naglasio je kako će u toj ulici dodatno poraditi na ulazima u dvorišta. Grad će u narednom periodu obnavljati Tijardovićevu ulicu te Ulicu Tome Bakača, ali i raditi na podizanju standarda građana.

– Mi ćemo se sad u idućim godinama više orijentirati mimo aglomeracije na sve one kuće, domaćinstva koje još uvijek nemaju infrastrukturu 21. stoljeća, a i dalje je sanjaju. Otprilike možda 70 posto je tek popunjenosti izgradnje kanalizacijske mreže na području našega grada – kaže Hrebak.

Sutra će se obaviti tehnički pregled za rekonstrukciju vodovoda i odvodnje, istaknuo je Zoran Bišćan iz Vodnih usluga te zahvalio građanima na razumijevanju.

– Treba napomenuti da se radi o rekonstrukciji šest kilometara vodovodne mreže po gradu, da se radi o 2700 metara rekonstrukcije odvodnje u gradu i to vam je u vrijednosti negdje oko 12 milijuna kuna – navodi.

Dodao je kako se projekti aglomeracije provode u mnogim gradovima u Hrvatskoj, no njihove se ceste kasnije samo pokrpaju. Osim toga, napomenuo je kako Vodne usluge sada rade na postavljanju novog pročistača otpadnih voda, koji je posljednja stavka projekta aglomeracije.

– Krenuli smo u izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, a riječ je o projektu vrijednom 122 milijuna kuna. Uz taj uređaj izgradit će se još tri kilometra tlačnog voda do Česme te velike hale za kamione koji se bave ispumpavanjem fekalnih voda – otkriva.

Što se tiče ceste u Gudovcu, gradonačelnik Hrebak istaknuo je kako Grad nema nikakve ingerencije nad njom, no zna da će Hrvatske ceste uskoro odabrati jednog od dva izvođača radova, nakon čega kreće teći rok za žalbe. Vjeruje da će radovi i tamo ubrzo započeti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!