Marušić: Umjesto lažnih vijesti u slučaju Ine, pogledajmo što su činjenice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić oglasio se u vezi slučaja Ine.

-Najprije su optužili ministra Filipovića da je odgovoran za kriminal u Ini, a pokazalo se da je sporni ugovor potpisan prije njegovog dolaska. Zatim je objavljena lažna informacija da je Vlada upozorena, ali nitko nikada nije rekao tko je, koga i kada upozorio. Potom su premijeru pokušali staviti usta da on brani Upravu i Nadzorni odbor Ine, a kad ih je pitao gdje su to čuli, šutjeli su. Zatim su oporba i njezini sateliti za sve pokušali optužiti premijera i HDZ, ali za to, osim bombastičnih izjava, nisu pružili niti jedan argument. Onda ja jedan bivši član Uprave Ine rekao da je u nekim mailovima upozoravao ministra Čorića na Škugora, a kasnije se utvrdilo da za slučaj nije niti znao, piše župan BBŽ na svom Facebook profilu.

Krađa u Ini preplavljena je fake newsom, a pogledajmo malo činjenice:
Činjenica je da Inom operativno upravlja Mađarska kompanija MOL.
Činjenica je da Vlada i NO odavno nemaju upliv u poslovne odluke.
Činjenica je da je za poslovne procese u Ini prema Zakonu o trgovačkim društvima odgovorna Uprava Ine (ako ne izravno, onda solidarno).
Činjenica je da je Vlada, odnosno njezino resorno ministarstvo i njegove državne uprave (porezna uprava i ured za sprječavanje pranja novca) otkrile kriminal.
Činjenica je da je zahvaljujući kvalitetnoj i pravovremenoj reakciji sustava novac Ine spašen i da je spriječena golema šteta.
Činjenica je da je državna uprava funkcionirala kvalitetnije od velike međuatomske kompanije (kad smo to zadnji put doživjeli?)
Dakle, država kojom trenutačno upravlja HDZ je spasila golemi novac tvrtke u vlasništvu multinacionalne kompanije, u trenutku kada je zakazao njezin sustav kontrole. Je li onda Država i onaj koji njime upravlja heroj ili zločinac.
Za mene je heroj, za oporbu i njezine satelite zločinac, zaključuje Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!