Beljan Hrebaku: Izruguješ nam se, ali Bjelovarčani neće svoje guze ove zime ogrijati na bušotini Termi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije samo tri mjeseca mnogi su nam zamjerali zašto se Grad Bjelovar preko svoje tvrtke Komunalac nije “zaštitio” i kupio tvrtku Elektrometal distribuciju plina 2017. godine koja se bavila distribucijom plina. Zašto nismo dali 40 milijuna kuna novca poreznih obveznika za nešto što košta 20 milijuna i bavili se biznisom distribucije plina? Tad je procijenjena vrijednost te tvrtke bila oko 20 milijuna kuna, a tvrtka je prodana za ogromnih 40 milijuna kuna (Grad Bjelovar je i dalje vlasnik 50% plinske mreže). No, populizam u politici se uvijek vraća kao bumerang, napisao je Dario Hrebak na svom Facebook profilu.

Dodaje da su danas “nažalost sve takve male tvrtke, mali distributeri u ozbiljnim problemima i lako je moguće da će svi ti mali distributeri u vlasništvu gradova otići u stečajeve ako se nešto preko noći ne promijeni (preuzme ih država/HEP) te će povući za sobom svoja komunalna društva koja se uz sve ostalo (uređenja groblja, kanalizacije i vode), bave i distribucijom plina, a gradovi im neće moći sanirati enormne financijske gubitke. Grozna vremena su pred nama. Grad Bjelovar i dalje dobro stoji. Naš Komunalac je siguran jer ga vode uspješni i odgovorni ljudi. Vjerujte nam, znamo što radimo u ovoj krizi, nas populizam ne zanima, a uvijek ćemo govoriti istinu i štiti interese grada, zato ste nam i dali svoje povjerenje. Populizam se na duže staze nikome ne isplati!”, zaključuje Hrebak.

Nije trebalo dugo da se “populist” i “lokalni distributer” prepozna. Ivan Beljan, šef čazmanskog Komunalnog odmah mu je odgovorio:

Tko to ono priča o populizmu, nego moj saborski zastupnik. Pošto prozivate nas male distributere plina moram Vam odgovoriti i ako moj šef kaže, da to nema nikakvog smisla i možda je u pravu.

Mene moj saborski zastupnik iznenađuje izjavama od rada čistačice u hladnom do potrebe za prodajom svega što je gradsko kako ne bi gradonačelnik imao problema.

Prodati prije rata distribuciju pretvoriti je u zlatnike i izrugivati se nama koji svoje nismo prodali nije dobro.

Možda želite reći :

  1. Da svi prodamo svoje kuće prije bombi i okupimo se oko bušotine tople vode (budućih Termi) da nam se guze ne smrznu ove zime;
  2. Ili prodamo Hrvatsku 1/1 i preselimo se u toplu Južnu Ameriku (npr. Buenos Aires) pa se vratimo kao podstanari kad rat u Europi završi.

Molim Vas još jednom da ne skupljate na ovaj način sterilne poličke bodove. Morate razmisliti kako najveći i najzaduženiji distributer i opskrbljivač plina GPZ bude mogao dopremiti plin do bolnice, doma zdravlja, škola, vrtića i nas domaćinstava.

Ovaj put moramo glave skupa naročito s Vladom RH da uspijemo izdržati ovu zimsku krizu. Zbog toga Vam gradonačelniče neću po ovoj temi više odgovarati sa vašeg FB-a, ali će mi biti drago pročitati Vaš odgovor. Svima nama želim toplu zimu!, napisao je Beljan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!