Marušić s Plenkovićem: Brza cesta prema Virovitici strateški je važna za naš kraj i Hrvatsku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić sudjelovao je na svečanom otvorenju Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo. U pratnji pročelnika UO za poljoprivredu Zlatka Pavičića obišao je izlagače s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Sajam je svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

– Drago nam je što se ova nadaleko poznata manifestacija ponovno održava nakon dvogodišnje pandemijske stanke. Naša Vlada i dalje će nacionalnim ulaganjima i povlačenjem EU sredstava poticati ravnomjeran razvoj svih krajeva Hrvatske, a i u ovoj ćemo globalnoj krizi, kao i u svakoj dosadašnjoj, zaštititi egzistenciju hrvatskih obitelji i stati uz naše gospodarstvo – kazao je premijer Plenković i svim izlagačima zaželio uspješan sajam.

Osvrnuo se i na izgradnju brze ceste od Bjelovara prema Virovitici.

– Moramo prometno bolje integrirati Virovitičko-podravsku županiju, nastaviti s brzom cestom Farkaševac–Bjelovar, pa onda prema Virovitici i mađarskoj granici, odnosno Terezinom Polju. Sve skupa od Vrbovca do mađarske granice je 94 kilometra i smatram da je to strateški važno za ovaj kraj. Kada kompletiramo povezivanje brzim cestama Koprivnicu, Bjelovar, Viroviticu i Požegu, onda možemo reći da smo napravili onaj ključni iskorak za pravu, modernu, učinkovitu prometnu, a u biti razvojnu infrastrukturu Podravine i Slavonije – istaknuo je Plenković, a prenijela BBŽ.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!