[FOTO] Jesenski sajam prvi puta bez ograničavajućih mjera, a jedna tema posebno je aktualna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji će se ovog vikenda održati na sajamskom prostoru bit će prvi na kojemu neće biti koronavirusom ograničavajućih mjera. Sloboda kretanja i disanja vraća se u Gudovac zajedno s onim najboljim što se danas može ponuditi u poljoprivredi, ali i gospodarstvu.

“Kad smo organizirali prethodne sajmove, glavno pitanje je bilo hoće li se uopće održati. Sada to više nitko ne pita i to se odrazilo i po broju izlagača i po zakupu izložbenog prostora od desetak hektara s koliko i raspolažemo”, istaknuo je Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma dodavši da će se na sajamskom prostoru održavati pet sajamskih manifestacija kao i najveća izložba stoke u Hrvatskoj, a sve će biti dodatno začinjeno atraktivnim predavanjima s poljoprivrednim, ali i drugim aktualnim predavanjima.

Obnovljivi izvori energije

“Zbog poskupljenja energenata aktualna je tema obnovljivih izvora energije, a posjetitelji sajma moći će u suradnji sa stručnjacima doznati isplati li im se uvođenje solarnih elektrana u kućanstvo ili OPG”, naglasio je direktor Salaj.

Na Državnoj izložbi stoke koja se održava u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede bit će izloženo 400-tinjak grla od 180 izlagača uključujući komercijalne, ali i izvorne hrvatske pasmine čiju će kvalitetu ocjenjivati domaći i međunarodni suci. U revijalnom dijelu manifestacije posebnu radost među posjetiteljima obavezno izaziva Bambino kup, kup mladih uzgajivača koji će se održati i ove godine.

U ime suvlasnika Bjelovarskog sajma, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak nada se velikom broju posjetitelja koji je uobičajen nakon ukidanja ograničavajućih mjera.

“Gudovački sajam prilika je da se vidi pravo stanje u hrvatskoj poljoprivredi. Siguran sam da su se poljoprivrednici zaželjeli sajmovanja, a sve manifestacije na otvorenom bilježe veliki porast nakon ukidanja lockdowna i ostalih mjera, što se pokazalo i na nedavno održavnoj Terezijani”, naglasio je gradonačelnik Hrebak.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić čestitao je direktoru na kvalitetnim pripremama, ali i na prihvaćenim opaskama posjetitelja sajma.
“Prošle godine mnogi su se žalili na nedostatak parkinga i drago mi je što je uprava Sajma sada riješila taj problem proširenjem parkirališnih mjesta”, naglasio je župan.

am,


PODIJELI S PRIJATELJIMA!