Kraljica Elizabeta II. svojedobno je preko dvorske dame poslala poruku mališanima iz „Cicibana“. Pokazali su nam njezino pismo…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povodom smrti britanske kraljice Elizabete II. u bjelovarskom Dječjem vrtiću „Ciciban“ prisjetili su se projekta koji su proveli prije nekoliko godina u sklopu ranog učenja engleskog jezika.

-Djetinjstvo nose priče i pripovijedanja pa djeca često slušaju o kraljicama, kraljevima, prinčevima i princezama. Odgajateljica Dijana Rajković vješto je spojila priče s ranim učenjem engleskog  jezika pa su djeca saznala da postoje prava kraljica i kraljevska obitelj. Proučavali su Veliku Britaniju, a na svaki dječji poticaj stručnjaci su odgovarali s novim didaktičkim oblikovanjima koja su vodila istraživanju, izražavanju i učenju kroz aktivnosti. Kako je običaj da se u našem vrtiću izradi čestitka za svako dijete koje dobije brata ili sestru, djeca su odlučila takvu čestitku poslati, ni manje ni više – britanskoj kraljici povodom rođenja praunučeta – priča nam pedagoginja u DV „Ciciban“ Branka Biketa Caktaš.

Divni likovni radovi otišli su iz „Cicibana“ ravno u Buckinghamsku palaču.

-Na naše iznenađenje, dobili smo pismo britanske dvorske dame koja se ljubazno zahvalila mentorici, Dijani Rajković i djeci na čestitci i prenijela im kraljičine riječi. Ova korespondencija učinila nas je ponosnima na dječje mogućnosti, inicijativnost i volju za učenjem. Čuvamo pismo kao svjedočanstvo jednog vremena i podsjetnik na divnu djecu koja su odrastala u Dječjem vrtiću Ciciban, a sada i na preminulu kraljicu Elizabetu II. – kaže Biketa Caktaš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!