Novi udar: Evo gdje se dižu cijene obroka za učenike u osnovnim školama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar upustio se u određene uštede zbog velike krize s energentima, no kako kaže gradonačelnik Hrebak, štednja neće pasti na teret roditelja čija djeca idu u školu i vrtić. 

-U dogovoru s ravnateljima naših škola pripremili smo se na štednju i za sada nema povećanja cijena obroka u školskoj kuhinji, a niti povećanja ostalih troškova koji bi mogli eventualno pasti na teret roditelja. Istaknut ću da je u Splitu već  najavljeno povećanje cijene vrtića, a podsjetit ću da Bjelovar ima jedan od najjeftiniji vrtića u državi. Ne samo da nismo povećavali cijenu crtića proteklih godina, već smo ju u nekoliko navrata i spustili. I to će tako ostati. Borit ćemo se da u situaciji kada svi dižu cijene niti jedna kuna tereta ne padne na teret građana – istaknuo je Hrebak.

No, s druge strane Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića iz Grubišnog Polja će podići cijenu kuhinju za učenike. 

-Nažalost, prisiljeni smo povećati cijenu kuhinje. Do sada smo imali šest kuna po danu, sada se više ne možemo pokriti. Naši dobavljači su još prošle godine obavijestili da te cijene kakve smo mi sklopili i ugovore kakve smo potpisali neće biti dobre to jest da su za njih to loši ugovori, a i sami smo svjesni kako cijene na tržištu odlaze gore. Stoga smo na školskom odboru donijeli odluku da će cijena po danu školske kuhinje iznositi jedan euro. Roditelji će dobiti ugovore i izjasnit će se, nadam se da neće biti nezadovoljnih roditelja i da su svjesni situacije – kazala je ravnateljica Snježana Šeliš. 

Provjerili smo i kakva je situacija u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Daruvaru. 

-Nažalost, primorani smo povećati cijene školskog obroka i produženog boravka. Do sada smo imali cijenu školskog obroka usklađenu s projektom kojeg smo imali iz EU vezan uz besplatnu prehranu za učenike koja je iznosila 5.47 kuna. Drugo polugodište prošle školske godine ta cijena koju smo imali po obroku nije bila dostatna tako da smo morali iz svoji vlastitih sredstava podmirivati tu razliku. Školski odbor i vijeće roditelja sada se usuglasilo da cijena obroka bude jedan euro. Što se tiče produženog boravka, imali smo do sada ugovorenu cijenu 250 kuna u što je uključen i topli obrok, sada ona iznosi 40 eura to jest 339 kuna – kazal je ravnateljica Kornelija Častek. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!