Uskoro počinje popularni festival koji će posjetitelje nasmijati do suza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od 15. do 25. rujna u Bjelovaru će se održati 11. Komedija fest čiji je organizator Bjelovarsko kazalište, a pokrovitelji Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija te Ministarstvo kulture i medija. Voditeljica Bjelovarskog kazališta i selektorica festivala Margareta Maja Fabičević otkrila je zašto će se na festivalu prikazivati isključivo komedije.

– Zato što je ljudima život pretežak sam po sebi pa želimo da se malo nasmiju i zabave, a u svakoj komediji ima i tračka gorčine i tuge jer suza i osmijeh idu zajedno – kaže.

Na festivalu će sudjelovati šest amaterskih skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije koje će za bjelovarsku publiku odigrati osam predstava za odrasle i dvije za djecu. Ulaznice će se prodavati u kućici na korzu po cijeni od 30, odnosno 20 kuna. Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da će najbolje predstave biti nagrađene.

– Kao i svake godine Bjelovarsko kazalište dodjeljuje i deset nagrada, a najvažnija je nagrada publike. Publika će na ulaznicama ocjenjivati svaku odgledanu predstavu i na taj način odlučiti koja je predstava bila najbolja – naglašava. Neke će se predstave održavati u Bjelovarskom kazalištu, a neke u Domu kulture.

U sklopu Komedija festa održat će se i kazališna radionica za djecu od 5. do 8. razreda koju će voditi poznati bjelovarski glumci Erna Rudnički i Ivan Ožegović, dok će festival završiti dramsko-lutkarskom predstavom Kolinje bez svinje Bjelovarskog kazališta. Na festival su, dakako, pozvani svi.

– Ovim putem pozivam sve građane iz Bjelovara i okolice koji su u mogućnosti da dođu na predstave jer odgovorno tvrdim da su predstave fantastične. To su mahom predstave koje su na državnim festivalima osvojile neke nagrade tako da ih stvarno vrijedi pogledati – navodi Fabičević te poziva sve zainteresirane da se jave u Bjelovarsko kazalište jer u rujnu kreću s primanjem novih članova.

Bjelovarsko kazalište može se pohvaliti da su ove godine prošli na dva državna festivala – pučki i klasični s predstavom Dječja igra koja govori o vršnjačkom nasilju. Nije zaboravila Fabičević spomenuti još jedno zanimljivo događanje na kojem će sudjelovati.

– Naši mladi su pozvani i na PIF u Zagreb na međunarodni festival lutaka, na kojem će biti izložene i lutke koje su izradili mladi kazalištarci iz Bjelovara. Na tom će festivalu biti i promocija knjige lutkarskih tekstova za djecu koju smo izdali autorice Slobodanke Martan koja se zove Gdje mi je nos mogao nestati – kaže Fabičević i najavljuje kako će u listopadu krenuti s uobičajenim predstavama za djecu nedjeljom u 17 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!