Višnja i Zdravko Pevec uspjeli vratiti svoje prezime!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sve su nam uzeli, čak i prezime, zavapili su u jednom trenutku Zdravko i Višnja Pevec, godinama nakon što je njihovo poslovno carstvo završilo u stečaju i počelo se oporavljati s drugim vlasnicima. Iako Zdravko i Višnja već godinama nemaju nikakve veze s tvrtkom Pevec, koja je u međuvremenu promijenila ime u Pevex, bračni par Pevec ovih dana dobio je dugo čekanu zadovoljštinu.

Naime, Državni zavod za intelektualno vlasništvo prihvatio je prijedlog Zdravka Peveca za proglašenje ništavnim žig Pevexa, tvrtke nastale od Peveca u stečaju.

Sa Zdravko Pevecom pričali su novinari portala direktno. hr:
Zdravko Pevec potvrdio nam je kako je spor riješen u njegovu korist!

Kaže da tu nije samo jedno rješenje, već dva. “Oni su registrirali dva žiga Pevec”, kaže nam.

Nadalje, spominje kako s Pevexom nema samo jedan spor, već njih 17 te da se svaki od njih odnosi na brend. “Znači, za sve brendove koje koriste ili su koristili… Ovo su, zapravo, zadnji njihovi registirani brendovi – to je ovaj X, a ima i onaj ‘Tako lako'”, pojašnjava nam.

Potom nas je zanimalo koje korake planiraju poduzeti u budućnosti, odnoso idu li do kraja s tim sporovima. “Oni spominju da su mi nudili nagodbu. Međutim, mi smo njima nudili nagodbu, molili smo još stečajnog upravitelja da prestane koristiti moje ime i da se dogovorimo. No to je ignorirano pa smo kasnije, kada smo pokrenuli tužbu, opet predlagali mirno rješenje”, govori nam Pevec i nastavlja:

“Kada je 2016. godine došla nova Uprava, ekipa u kojoj sam i ja bio jer su me pozvali da sudjelujem i pomažem, rekli su da ćemo se sve dogovoriti. Kada je stečajni sam sebe imenovao za predsjednika Uprave, onda su rekli: ‘Sačekajmo Zdravko još mjesec dana’, onda je bilo još mjesec dana pa su rekli da ne rade s onima s kojima su u sporu”.

I tada je ponuđeno da se to pitanje riješi, no, kaže nam Pevec, da to pitanje nikada nije došlo do nagodbe. “Tužbe moraju biti. Ako kod njih ima imalo razumijevanja, vjerojatno ćemo se dogovoriti i nagoditi”.

Ako koriste njegovo ime, zaključuje naš sugovornik, na neki način ga moraju i platiti.

Pevex šuti

Portal Direktno kontaktirao je i tvrtku Pevex. Zanimalo nas je hoće li sada ponovno mijenjati ime te hoće li, u nekoj skorijoj budućnosti, pristati na mirno rješenje, odnosno nagodbu s obitelji Pevec.

Komentar službe za odnose s javnošću i uprave Pevexa do zaključenja teksta nismo primili te ćemo ga objaviti naknadno, navodi direktno.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!