Dane smijeha otvara vještica iz Šida, s kazališnom poslasticom za odrasle stižu komedijaši iz Međimurja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavom „Veštica Dobrila, dobra, slatka, mila“ AP Branislav Nušić iz Šida danas se službeno otvara 11. Komedija Fest u Bjelovaru. Riječ je o zanimljivoj predstavi koja je namijenjena najmlađoj kazališnoj publici.

-U svakoj bajci postoje zli likovi, među njima su i vještice. One su pretežno stvorene da čine nestašluke, pakosti i zla djela, ali šta ako jedna takva vještica postane dobra? Bajke nas uče da u svakom čovjeku postoje i vrline i mane, a mi ih trebamo osvijestiti, prepoznati i u svakodnevnom djelovanju davati prednost vrlinama. Da se dobrota prenosi, dokazuje slučaj vještice Dobrile. Vještica Dobrila je zla kao i druge veštice, ali kada se zarazi virusom dobrote, djeci postaje smiješna i simpatična. Treba pronaći recept za najvažniji čarobni napitak, a to je napitak dobrote kako bi svi ljudi svijeta postali dobri i plemeniti – stoji u opisu predstave koja počinje u 17 sati u Bjelovarskom kazalištu.

Malo kasnije, u 20 sati, u Domu kulture na rasporedu je prva predstava za odrasle. Riječ je o komadu „Mala seoska priredba“ KD-a Štolcer i Dramskog studija Dada iz Čakovca.

U Bjelovar stižu gosti iz Međimurja

-Ovo je priča o jednom malenom gradu u kojem se obilježava jedan veliki svečani dan. Slavi se Dan grada, a jedna malena amaterska družina za tu prigodu priprema priredbu gradonačelnici u čast. Priredbu je osmislio i napisao sam ravnatelj kulturnog doma. No, dan  prije same svečanosti glavni glumac je pobjegao glavom bez obzira. Ravnatelj kulturnog doma, snalažljiv kakav je, u pomoć zove velikog i nadaleko poznatog glumca iz Zagreba. On će svečanost spasiti i trud ove male družine opravdati. Ili možda ipak neće… – stoji u opisu predstave.

Podsjetimo, Komedija Fest organizira Bjelovarsko kazalište,  pokrovitelji manifestacije su Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija i Ministarstvo kulture i medija. Karte za predstave mogu se kupiti na kiosku kod DM-a ili u kazalištu prije predstava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!