Kao poklon im stiglo odobrenje za gradnju dječjeg vrtića, počasni gost načelniku zadao ozbiljan zadatak

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Svečano je danas u općini Štefanje koja slavi svoj dan i blagdan Gospe Žalosne. Najsvečanije je bilo u društvenom domu gdje je održana sjednica Općinskog vijeća uz prisustvo brojnih domaćina te uzvanika. Osim sjednice, u središnjem parku održava se niz manifestacija pa tako svi mještani, kao i oni koji se zateknu u štefanjskom kraju, mogu uživati u izložbi lokalnih OPG-a i njihovih proizvoda, kuha se srneći paprikaš od strane udruga s područja Štefanja te fiš-paprikaš, a bit će tu i pečenja vola i natjecanje u pečenju roštilja.

Prije nego su govornici krenuli za govornicu, pročitano je pismo predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića koji se zbog početka zasjedanja Sabora ispričao što nije mogao doći.

Načelnik Silvestar Štefović prisjetio se povijesne strane Štefanja.

– U općini Štefanje ponosni smo na svoju bogatu povijest koja seže u daleko 13. stoljeće kada je na ovoj uzvisini prije točno 780 godina sagrađena Župna crkva svetog Stjepana prvomučenika po kome je i cijelo naselje dobilo ime. Kroz turbulentnu povijest ona je bila i ušće molitve i izvor nade, nade da će svako novo jutro i dan biti bolji i uspješniji od onog prethodnog – rekao je.

S ponosom se načelnik prisjetio i uspješnih projekta te istaknuo i jedan novi koji dolazi.

– Izgradili smo i pokrenuli reciklažno dvorište, završili smo prvu fazu sportsko-rekreacijskog centra u Narti, završili smo rekonstrukciju vatrogasnog doma u Starom Štefanju, asfaltirali smo cestu prema Pajinom Viru, započela je rekonstrukcija vatrogasnog doma u Blatnici, završili smo drugu i započeli treću fazu uređenja groblja u Štefanju. Isto tako, u suradnji s Komunalijama – vodovod Čazma završili smo vodovod u Gornjoj i Donjoj Šušnjari, a krećemo u projektiranje kanalizacije i nogostupa kroz Štefanje. U suradnji s Općinom Ivanska provodimo projekt Zaželi – dodaje.

Osim o infrastrukturi, u Štefanju se vodi briga i o ljudima.

– Imamo razne potpore. Od naknade za rođenje djeteta, besplatnih radnih bilježnica do pomoći za opremu za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente. Financiramo smještaj djece u dječjim vrtićima, a za naše umirovljenike osiguravamo božićnice. Uz to, pomažemo i pratimo rad svih naših udruga, vatrogasne zajednice, osnovne škole i zdravstvene ambulante – kaže Štefović.

– Prekjučer smo dobili odluku Agencije za plaćanje da smo prošli administrativnu provjeru i da nam je projekt vrtića ocjenjen pozitivno. Nadam se uskoro i pozivu za potpisivanje ugovora za izgradnju dječjeg vrtića u Štefanju – poručio je načelnik.

U ime svih načelnika i gradonačelnika, okupljenje je pozdravio načelnik Šandrovca Dario Halauš.

– Kolega Štefović je primjer dobrog načelnika. Iako je najmlađi načelnik u županiji, zbog svog političkog iskustva, vjerujem da je alpari onim najiskusnijima. Danas su ipak najvažniji mještani, stoga svim mještanima u ime svih načelnika i gradonačelnika želim sretan Dan općine i blagdan Gospe Žalosne – poručio je Halauš.

Sve građane Bjelovarsko-bilogorske županije i općine Štefanje pozdravio je i počasni građanin, general Mladen Markač.

– Drago mi je da se u Štefanju gradi i radi. Posebno što se polažu napori da moramo imati vrtić i jaslice kako bi ova općina i dalje živjela te imala mladost koja garantira budućnosti. Nadamo se da će tome doprinijeti i sam načelnik. Općina Štefanje pokazala je koliko ima široko srce – rekao je Markač.

Čestitku za Dan općine izrazio je i župan Marko Marušić.

– Gledajući brojne uzvanike, jasno je koliko općinu Štefanje ljudi cijene. Drago mi je čuti sve što je Općina radila, od komunalne infrastrukture do gospodarstvene infrastrukture, a posebno me veseli što je odobrena gradnja dječjeg vrtića. Moramo našu djecu i mladost zadržati u našem kraju. Drago mi je i zbog odlične suradnje i to ne samo s općinom Štefanje već sa svim gradovima i općinama jer ta nam je sinergija iznimno bitna – zaključio je Marušić.

Štefanje će danas imati i glazbeni program pa će sve nazočne razveseliti tamburaški sastav Štefanjska zvona. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!