Kroz Čazmu jučer prošao pravi tornado? Evo što nas čeka u iduća tri dana…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poznati prognostičar Kristijan Božarov komentirao je jučerašnje nevrijeme koje je zahvatilo kontinentalnu Hrvatsku, a najviše područje Čazme. Ovaj stručnjak za meteorologiju poprilično je siguran da zna o čemu se radi.
-Zasad se čini, prema dostupnim pokazateljima, da je jučerašnje nevrijeme na području grada Čazme bilo praćeno i pojavom pijavicom, odnosno tornadom. To zasad nije potvrđeno, analizirat ćemo tragove koje pijavica ostavlja na terenu, pa ćemo znati točnije u sljedećim danima – kaže Božarov.
Istaknuo je i kakva prognoza Čazmu očekuje danas te u subotu i nedjelju.
-Situacija nije baš sjajna, još se barem 36 do 48 sati očekuje pojava kiše i pljuskova, bit će dosta oborina, ali srećom, neće se raditi o olujnom nevremenu. Dakle, nema više takvih šteta u planu, koje su bile dosad. Međutim, svi koji su nažalost ostati bez krova, morat će sanirati po kiši ili kada kiša stane. Čini se da bi se prestanak kiše mogao dogoditi u subotu kasno poslijepodne ili u večernjim satima. Nedjelja će biti prvi dan s povoljnijim vremenskim prilikama, potpuno suha i s više sunca. Petak i veći dio subote su  još uvijek uz čestu kišu, praćenu pojačanim sjevercem. Nažalost, i temperature su dosta niske, između 12 i 14 stupnjeva, što dodatno otežava situaciju – kazao je Božarov.

Foto: Davor Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!