Josipa iz Hercegovca upisala Akademiju dramskih umjetnosti. ‘Suze su mi išle kada sam vidjela da su me odabrali’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Josipa Klobučar (19) iz Hercegovca ostvarila je svoj san i upisala je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Akademiju u Zagrebu nije ni malo lako upisati, konkurencija je uvijek žestoka i velika, a zahtjevi profesora na prijemnom ispitu su zahtjevni. No, nitko nije mogao ne prepoznati talenat Josipe koja je ušla u odabrano društvo budućih akademskih glumaca.

Razgovarali smo s Josipom dan nakon što je saznala da je prošla prijemni ispit.

-Iz Hercegovca sam, ali sam završila Gimnaziju u Bjelovaru. Od malih nogu me gluma zanimala, uvijek sam kao curica stajala ispred ogledala i kao nešto glumila, uvijek sam gledala puno serija i filmova i to me baš privlačilo – prisjeća se Josipa i nastavlja.

-Jako sam htjela upisati Akademiju u Zagrebu, ma da sam znala da to nije ni malo lako. U srednjoj školi se nisam amaterski bavila glumom, ali sam se za prijemni puno pripremala u čemu su mi pomogli bjelovarski glumci Ivan Ožegović i Ognjen Milovanović zbog čega sam im zahvalna – ističe Josipa i otkriva nam kako je tekao prijemni ispit.

Najdraže predstave

-Samo za uži krug prijemnog treba pet dana. Prvo sam se predstavljaš, pa radiš sa profesorima, dobiješ monologe koje trebaš čitati, najčešće su to od Shakespearea. Onda moraš slušati upute profesora, pa ispravljati greške, oni gledaju kako i da li napreduješ kroz taj monolog. Zatim imaš scenske pokrete. Ma teško je i stresno, ali uspjela sam i presretna sam – kaže nam Josipa koju smo upitali kako se osjećala kada je saznala da je upisala Akademiju.

-Prvo su nam rekli da će rezultati biti na ploči Akademije, ali onda sam na kraju ipak dobila mail koji se nisam usudila otvoriti 15 minuta. Kada sam ga ipak otvorila i pročitala da sam upala, počela sam plakati i tresti se. Čitala sam taj mail nekoliko puta da shvatim da to nije san. Onda sam zvala roditelje i prijatelje – prepričava nam Josipa koja obožava predstave pa smo ju za kraj pitali koje su joj najdraže predstave koje je gledala.

-To ne moram puno razmišljati. To su Shakespeare na Exit, Cvit samoće iz Kazališta Komedija i Kako misliš da te nema opet iz Kazališta Exit – zaključila je Josipa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!