Policija je otkrila tko je bjelovarskim školama prijetio bombaškim napadom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policija je pronašla osobu koja stoji iza današnjih dojava o bombama u bjelovarskim osnovnim i srednjim školama.

-Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske postaje Bjelovar u intenzivnom kriminalističkom istraživanju žurno su poduzeli sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja počinitelja dojava o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u području odgojno-obrazovnih ustanova na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Policijski službenici su izvidnim i dokaznim radnjama utvrdili identitet osobe koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela lažne uzbune. Radi se o mlađem maloljetniku zbog čega ova policijska uprava nije u mogućnosti iznositi detaljnije informacije – stoji u priopćenju koje su večeras poslali iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Podsjetimo, nakon što je na adrese nekoliko osnovnih i srednjih škola na bjelovarskom području noćas stigao e-mail s prijetnjom, na teren su izašli policijski službenici koji su utvrdili da stvarne opasnosti nema. Međutim, danas iz podneva neke su škole ponovno dobile prijeteći mail s navodnim točnim vremenom detoniranja bombe. Ravnatelji su odmah pozvali roditelje da dođu po djecu te izvijestili policiju koja je žurno intervenirala i još jednom pregledala školske prostore. Srećom, i druga se dojava pokazala lažnom, a u svim školama nastava će se sutra odvijati normalno.

-Nakon današnje druge prijetnje mailom od strane nepoznatog počinitelja da se u školi nalazi bomba, policija je ponovno pregledala školske zgrade i utvrdila da su zgrade sigurne i da je dojava ponovno bila lažna. Prema policiji, škola je sigurna za daljnji rad pa će se nastava i sve aktivnosti od sutra i dalje odvijati prema rasporedu. O svim novim informacijama, bit ćete pravovremeno obaviješteni – stoji u obavijesti koju su večeras primili roditelji učenika II. osnovne škole Bjelovar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!