Slatka manifestacija: Ovoga vikenda Bjelovar postaje grad meda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

I ove godine povodom Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, od 23. do 25. rujna 2021., održat će se Dani meda – Pčelari Gradu Bjelovaru. Štandovi i kućice na korzu u središtu grada s različitim proizvodima radit će od 9 do 20 sati. 

-Ovo je jedna izuzetno vrijedna manifestacija i jedan dobar vid suradnje Grada Bjelovara i naših pčelara, posebno pčelarske udruge Bilogora-Bjelovar. Nedavno smo imali presicu na našoj Bilogori kod gospođe Vere Marušić i vidjeli smo odličnu suradnju Grada i pčelara da točno znaju što mogu očekivati u narednom razdoblju zato što smo već pet godina uspostavili kvalitetnu suradnju – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i dodaje. 

-60 pčelara s područja Grada Bjelovara dobilo je potporu 150 tisuća kuna za preko 5 tisuća košnica. To nije malo, to je domaći bilogorski med koji putem bjelovarskog doručka jedu naša djeca u školama i vrtićima – kazao je Brajdić. 

Pašna povjerenica Pčelarske udruge Bilogora-Bjelovar Vera Marušić također je istaknula odličnu suradnju Grada Bjelovara i pčelara. 

-Prvog dana manifestacije organizirali smo malu pčelarsku radionicu gdje će sudjelovati učenici trećih razreda bjelovarskih osnovnih škola te očekujemo oko 300 učenika i učitelja i to će biti održano u Kulturnom i multimedijskom centru. Također pozivam sve naše građane da ovih dana dođu na korzu i vide što sve nude naši proizvođači i da se možda opskrbe pred ove hladne dane. Nazočno će biti oko 12 naših OPG-ova i ponuda će biti zaista bogata – kazala je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!