Župan Marušić proglasio prirodnu nepogodu za Čazmu, Grubišno Polje i još pet općina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog velike materijalne štete uzrokovane olujnim nevremenom koje je područje Bjelovarsko-bilogorske županije zahvatilo u četvrtak, 15. rujna 2022. godine, župan Marko Marušić donio je 21. rujna 2022. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetra na području dva grada – Čazme i Grubišnog Polja te pet općina – Berek, Đulovac, Ivanska, Velika Trnovitica i Veliki Grđevac – naveli su iz BBŽ-a.

Nakon nevremena, od svih gradova i općina na području Bjelovarsko-bilogorske županije zatraženo je da se očituju o razmjerima štete. Županija je zaprimila ukupno 7 zahtjeva te je župan temeljem toga, a sukladno zakonskoj proceduri, i donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode.

Svi koji imaju štete prijavljuju ih gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.
Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana donošenja Odluke. Povjerenstvo potom ima 7 dana za unos zaprimljenih prijava u Registar šteta. Potom gradska i općinska povjerenstva utvrđuju konačnu procjenu šteta i to prijavljuju Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda – poručili su iz BBŽ-a.

S obzirom na to da su razmjeri šteta golemi i da su stradali stambeni, gospodarski i javni objekti, infrastruktura te šume, poljoprivredne kulture i nasadi Županija će se za pomoć obratiti Vladi RH, a sve sukladno već obavljenim razgovorima s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, potpredsjednikom Vade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i ministricom poljoprivrede Marijom Vučković – istaknuli su iz BBŽ-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!