Patronažne sestre dobile pet novih ‘jurilica’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Patronaža bjelovarsko-bilogorskog Doma zdravlja je bogatija za pet novih vozila čije je ključeve uručio župan Marko Marušić. Vozila su i više nego dobrodošla jer je s tim novim limenim ljubimcima prosječna starost voznog parka patronaže deset godina, a u cijeloj županiji rade 24 patronažne sestre. To znači da moraju pokriti velik teren.

-Svaka sestra ‘pokriva’ 5.300 stanovnika, to je zaista velik teren tako da će im nova vozila pružiti sigurnost u obavljanju svoje djelatnosti – rekao je župan Marušić

Pomoći će novi automobil i Jasni Šestak koja kao patronažna medicinska sestra pokriva rubno područje županije, ono kod granice s koprivničko-križevačkim susjedima što znači da dnevno prevali dosta kilometara.

-Svaki dan prijeđem između 40 i 60 kilometara jer mi je teren udaljeniji. Novi i ispravni automobili nam jako puno znače jer je nama automobil jedan od osnovnih alata za rad – ističe Šestak.

Potrebno bi bilo nabaviti još najmanje pet automobila iako to nije lako i to ne samo zbog novca.

-Prilikom ispitivanja tržišta smo uvidjeli da je dosta teško nabaviti nova vozila zbog nedostatka mikročipova- napominje ravnatelj Doma zdravlja Josip Rajković.

No, Županija će unatoč tome nastaviti pomlađivati vozni park Doma zdravlja. Inače, vrijednost vozila iznosi 425 tisuća kuna bez PDV-a. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!