Pijani vozač koji je ubio medicinsku sestru u Narti se nagodio, evo do kad ostaje iza rešetaka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na pet godina zatvora pravomoćno je osuđen Hrvoje Ojvan (31) zvani Hec iz Malog Korenova kraj Bjelovara koji je u siječnju ove godine izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula medicinska sestra Đurđica Posavac. Ovaj postupak završio je relativno brzo jer su Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru i optuženi Ojvan postigli sporazum odnosno 31-godišnjak je priznao krivnju i pristao na predloženu kaznu. Uz to se 31-godišnjak odrekao prava na žalbu tako da je ova presuda automatski postala i pravomoćna, a Ojvan je odmah upućen na izdržavanje kazne zatvora u kojem se i nalazi još od 6. siječnja kada se nesreća dogodila i kada je sudac istrage odredio njegovo zadržavanje u istražnom zatvoru.

Vozio prebrzo

Ova tragedija dogodila se u jutarnjim satima 6. siječnja ove godine, točnije u 9.25 sati na cesti između mjesta Blatnica i Narta. Ojvan je, stoji u presudi, tog jutra upravljao osobnim automobilom marke Volvkswagen Touraeg njemačke registarske oznake iz pravca Čazme prema Bjelovaru. Vozio je pod utjecajem alkohola u krvi od najmanje 3,11 promila zbog čega uopće i nije bio sposoban sudjelovati u prometu. Osim toga, vozio je brzinom od oko 106 km/h iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja ograničena na 60 km/h.

-Svjestan da u takvom stanju takvom vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu i pristajući na to, uslijed alkoholiziranosti i prevelike brzine, prolaskom po mokrom kolniku kroz desni zavoj, izgubio je nadzor nad upravljivošću osobnog automobila – stoji u presudi i dodaje se da je izlaskom iz zavoja prešao u suprotni kolnički trak kojim se pravilno, dolazeći pijanom i jurećem Ojvanu u susret kretao Peugeout 206 kojim je upravljala Đurđica Posavac.

Teško ozlijeđen unuk

Uz vozačicu je u automobilu bio i tada petogodišnji unuk, a u nastavku kretanja po suprotnoj traci, Ojvan je prednjim lijevim dijelom Volkswagena udario u prednji dio Peugeuota koji je vozila Posavac. Od siline udarca nesretna je žena zadobila niz teških tjelesnih ozljeda te je preminua na mjestu događaja, dok je njen unuk također zadobio više tjelesnih ozljeda, ali je srećom, preživio. Osim što mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od pet godina, Ojvanu je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina dulje od izrečene kazne zatvora. Ta sigurnosna mjera počinje teći od izvršnosti presude, a u vrijeme zabrane uračunato je i vrijeme privremenog oduzimanja vozačke dozvole od 6. do 10. siječnja ove godine. (BL/sg)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!