DOKUart u subotu otvara fantastičan film ‘Tvornice radnicima’. Evo detaljnog programa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovogodišnji DOKUart, 17. po redu, počet će u subotu 1. listopada i trajat će do 7. listopada. Sve projekcije će biti prikazane u Kulturnom i multimedijskom centru, a prodaja ulaznica počinje u četvrtak u 10 sati na blagajni KMC-a, cijena jedne ulaznice iznosi 20 kuna.

-DOKUart je važan za grad Bjelovar, za razvoj kulture. Evo već 17 godina imamo ovaj festival, sve je počelo od one građanske inicijative ‘Hoću kino’. Bjelovarčani će moći pogledati sve najbolje stvari na hrvatskoj, europskoj i svjetskoj razini. Selektorica Rada Šešić uvijek odabere najbolje dokumentarne filmove, neki imaju i premijeru, evo godine će ih čak tri biti. Nažalost, imam osjećaj da nas se u širim medijskim krugovima malo potiskuje, jer 17 godina ovako nešto raditi zaslužuje veliko priznanje i po kvaliteti zaslužuje biti u vrhu festivala ovakvoga tipa – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Dario Hrebak.

-Ove godine svako veče imamo gosta, znači svaka projekcija ima svog gosta i najveći broj gostiju nam stiže iz inozemstva. Inače, imamo dva izuzetna hrvatska filma, a festival otvaramo s filmom ‘Tvornice radnicima’ koji je odlično režiran, autor je pet šest godina pratio situaciju i pripremao taj film i mislim da će taj film svakoga zamisliti kako je važno sudjelovati u društvu i biti proaktivan – rekla je, između ostalog, selektorica festivala Rada Šešić.

Dražen Kranjec istaknuo je da će u KMC-u biti aktivno cijele dane.

-Osnovnoškolci će gledati izbor filmova s revije Hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladih, srednje škole će gledati film ‘Shabu’ koji je po temi i svemu blizak njihovim godinama, imat ćemo i dva zanimljiva predavanja, za gimnazijalce filmska kritičarka Višnja Pentić održati radionicu o hibridnim klasicima hrvatskog filma i imat ćemo predavanje filmologinje Ane Đordić – kazao Kranjec koji je dodao da DOKUart gostuje u Kapeli i Rovišću.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!