Počinje gradnja brze ceste kroz BBŽ. Evo što donosi.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija, županija koja je i danas jedina u Hrvatskoj bez ijednog kilometra brze ceste, sljedećih godina trebala bi doživjeti drastičan napredak u cestovnoj infrastrukturi i to zahvaljujući čak 70 kilometara brze ceste od Farkaševca preko Bjelovara i dalje preko izlaza u Bulincu i Velikoj Pisanici sve do granice s Virovitičko-podravskom županijom.

Već sutra mnogobrojni dužnosnici, uključujući i premijera Andreja Plenkovića, nazočit će svečanom obilježavanju početka radova na preostalih desetak kilometara brze ceste od prigradskog naselja Breza do Gudovca, prvog od dva bjelovarskog čvorišta.

Cestovna infrastruktura koja život znači neće se zaustaviti na istočnom ulazu u Bjelovar, već će nakon još jednog čvorišta, onoga u Korenovu, nastaviti kroz općine Severin, Novu Raču, Veliku Pisanicu i Veliki Grđevac prema Špišić Bukovici i dalje prema mađarskoj granici. Brza cesta od Bjelovara prema Virovitici, prema aktualnim planovima, gradit će se u četiri etape, a sada je prioritet Vlade što prije dopeljati je do Bjelovara.

Vjetar u leđa poduzetništvu

Upravo će izgradnja tih preostalih desetak kilometara do Bjelovara vrlo brzo pokazati koliko je značajan utjecaj razvijene prometne infrastrukture ne samo za stanovnike bilogorske prijestolnice, nego i za kompletnu Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Osim što će cestovno putovanje od Bjelovara do Zagreba smanjiti na ispod sat vremena, brza cesta omogućit će vjetar u leđa svim sadašnjim, ali i budućim poduzetnicima bez obzira u kojem cijelu županije požele investirati.

Jedan od osnovnih uvjeta za bilo kakve veće investicije je postojanje brze ceste, prometnice koja omogućuje teretni transport. Bez obzira je li riječ o proizvodnji ili logističkim centrima, izgrađena brza cesta preduvjet je bez kojeg investitori ne žele ni razmatrati svoje buduće investicije.

Uz gospodarski, brza cesta znači i turistički napredak. Perjanica županijskog turizma, Daruvar, bit će još dostupnija mnogobrojnim putnicima željnim ljekovite termalne vode i ostalih blagodati tog pitomog kraja, dok se Bjelovar u turističku priču namjerava ubaciti na velika vrata izgradnjom toplica vrijednih 250 milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!