Evo kako su prošli upisi na bjelovarskom Veleučilištu. I dalje najmanje studenata iz BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Budući studenti prvih godina izabrali su željeni studij jer oba roka, ljetni i jesenski, završili su. S obzirom na veliki izbor studija u cijeloj Hrvatskoj, ali i problem oko demografske situacije, Veleučilište u Bjelovaru zadovoljno je upisanim brojem studenata koji će grijati bjelovarske klupe. Inače, u cijeloj Hrvatskoj ove je godine ostalo prazno preko 11 tisuća mjesta.

– Možemo reći da smo zadovoljni. Imamo ukupno 174 brucoša, od toga 117 na smjeru Sestrinstva, 18 na Mehatronici i 39 na Računarstvu. S obzirom na predviđenu maksimalnu stopostotnu kvotu, ostalo je na sva tri smjera ponešto mjesta. Iako naravno uvijek može bolje, u globalu gledano zadovoljni smo – rekla je dekanica Zrinka Puharić.

Što se tiče opservacije koju Veleučilište prati iz godine u godinu, studente iz Bjelovarsko-bilogorske županiji čini samo 33 posto studenata.

– Jako bismo voljeli da taj postotak naraste, čisto zbog razvitka županije, bolje zapošljivosti i bolje obrazovne strukture stanovništva – dodaje Puharić.

Sva tri smjera na Veleučilištu dosta su dobro popunjena pa najpopularnijeg smjera nema.

– Svi su nam smjerovi popularni i visoko zapošljivi. Treba napomenuti da je zapošljivost od 92 do 96 posto tri mjeseca nakon završetka studija. Voljela bih da naša djeca i roditelji znaju da su to smjerovi koji jesu teški za završiti, ali je zapošljivost gotovo pa garantirana. U tijeku studiranja, posebice na Računarstvu, studentima se već nudi prilika za zapošljavanje, jasno ako su dobri. Isto tako, većina naših studenata nešto i radi, što honorarno što na određeno tako da smo vrlo zadovoljni sa svojim smjerovima. Jedino bi nam bilo sve još draže kada bi bilo više studenata iz naše županije – zaključila je Puharić. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!