[FOTO] Dario Hrebak: Bjelovar ima pripremljene projekte od 800 milijuna kuna. Plan je ambiciozan, ali i realan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar ima pripremljene projekte u vrijednosti od 800-tinjak milijuna kuna čija se realizacija očekuje u narednim godinama, a gradonačelnik Dario Hrebak smatra da su planovi ambiciozni, ali i realni s obzirom da dosadašnju realizaciju. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u četvrtak Hrebak je posebno istaknuo izgradnju toplica vrijednih 250 milijuna kuna, ali i izgradnju nove škole za 580 učenika koja će omogućiti jednosmjensku nastavu te dva nova vrtića. Od realiziranih i projekata u tijeku naglasio je aglomeraciju vrijednu 250 milijuna kuna, opsežna ulaganja u gospodarenje otpadom, a poseban naglasak stavljen je na dovršetak brze ceste koja bi u Bjelovar trebala stići za dvije i pol godine.

„Planiramo najveću poduzetničku zonu u ovom dijelu Hrvatske veličine 80 hektara uz koju ćemo nuditi i grijanje putem geotermalne energije, kao i sve ostale mnogobrojne poticajne mjere za privlačenje poduzetnika”, istaknuo je Hrebak dodajući da je Bjelovar najveći hrvatskih grad bez prireza, ali i bez poreza na potrošnju. Spomenuo je i upravo izgrađeni gradski stadion vrijedan 25 milijuna kuna.

„Prema informacijama ministrice turizma Nikoline Brnjac, natječaj bi trebao biti raspisan za desetak dana, a Terme Bjelovar specifične su po tomu što nemaju nijedan metar plinskih cijevi. Kompletno grijanje odvija se putem sunčane energije, geotermalne energije i dizalica topline”, poručio je Hrebak. Pohvalio je suradnju s Vlarom RH i predsjednikom Andrejom Plenkovićem dodavši da je rijetkost da premijer dolazi na proslavu Dana Grada dvije godine zaredom.

Predsjednik Hrvatskog sabora, rođeni Bjelovarčanin Gordan Jandroković kazao je da on, koji više nije često u Bjelovaru, možda i bolje primjećuje napredak ostvaren posljednjih godina.

„U Bjelovaru danas ima doista mnogo toga što nije bilo u vrijeme mog odrastanja i bilo je lijepo gledati ovaj promotivni film u kojemu smoo vidjeli doista velik broj konkretnih realiziranih programa”, kazao je Jandroković. Zahvalivši bjelovarskim braniteljima, kazao je da je nezamislivo da i danas, 31 godinu nakon tragedije u kojoj je živote izgubilo 11 bjelovarskih branitelja, postoje države koje slave takve osobe.

„Nezamislivo je i teško shvatljivo to što je taj čovjek učinio, dignuo je Barutanu u zrak, a posebno boli to što neke ulice u Republici Srpskoj i Srbiji nove njegovo ime. Ljudi koji su napravili veliko veliko zlo, danas su nekima heroji i to je očit znak da nisu svi svjesni onoga što se ovdje događalo te da u Srbiji vjeruju u neku drugu istinu”, kazao je Jandroković dodavši da treba biti svjestan zla koje živi oko nas i ne treba olako shvaćati vrijednosti poput mira, slobode i demokracije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!