Sada je i službeno: Bjelovar dobiva dva izlaza s brze ceste, nastavlja se izgradnja prema Virovitici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija do kraja ove godine više neće biti jedina u Hrvatskoj bez ijednog kilometra brze ceste, čulo se na službenom početku radova na preostalih 12 kilometara prometnice koji bi u roku od 30 mjeseci Bjelovar trebali spojiti sa Zagrebom.

Ministar prometa Oleg Butković istaknuo je da je riječ o investiciji od 400 milijuna kuna, ali i da brza ceste neće završiti u Bjelovaru, nego će se nastaviti preko Virovitice sve do granice s Mađarskom u Terezinom Polju. Što se pak tiče Bjelovar, brza cesta bit će dvotračna, a ne četverotračna te će imati dva izlaza, jedan u prigradskom naselju Gudovac, a drugi u prigradskom naselju Korenovo. Ministar Butković objasnio je i da je početak radova odgođen zbog situacija koja se dogodila s poskupljenjem materijala. Napomenuo je i da očekuje da u listopadu počnu radovi i na dionici brze ceste prema Kloštru Vojakovačkom na podravskom kraku brze ceste.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je zadovoljstvo započetih radovima te posebno istaknuo značaj izlaza brze ceste u prigradskom naselju Korenovo gdje je upravo u tijeku projektiranje 80-ak hektara velike poduzetničke zone koja bi trebala biti u funkciji 2025. godine paralelno s dolaskom brze ceste u Bjelovar.

„Stavljanjem poduzetničke zone u funkciju očekujem da se u Bjelovaru otvori između tisuću i dvije tisuće novih radnih mjesta, što je izuzetno značajno za ovaj kraj”, poručio je Hrebak dodavši kako se na projektu brze ceste prema Bjelovaru nije napravilo ništa od 2011. sve do 2016. godine te da je od tada dinamika puno bolja. Pohvalio je suradnju s Vladom i resornim ministrom Butkovićem. Svečanosti otvorenja nazočili su predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!