Plenković u Bjelovaru: Vlada će nastaviti sufinancirati kredit za bolnicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas se obilježava Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Poseban gost obilježavanju Dana Grada je predsjednik vlade RH Andrej Plenković

Premijer se s gradskog paviljona obratio svim nazočnima nakon čega je u društvu gradonačelnika Hrebaka, zamjenice župana Jungić (župan Marušić je u izolaciji zbog korone) ministra Butkovića i ostalih uzvanika obišao novi gradski stadion i spomen područje ‘Barutana’

-Već drugu godinu za redom sam u Bjelovaru i imam priliku iskazati svoje veliko poštovanje prema braniteljima, prema poginulim braniteljima i njihovim obiteljima. Danas je dan kada se prisjećamo naših heroja i kada se trebamo prisjetiti strateškog značaja oslobađanja vojarne u Bjelovaru što je bilo vrlo važno za sam tijek Domovinskog rata jer je količina naoružanja koja je ovdje bila strateški promijenila odnose snaga i omogućila je hrvatskoj vojsci da se u tim presudnim trenutcima bolje opreme – kazao je premijer Plenković koji se posebno zahvalio pripadnicima 105 brigade te se dotaknuo i trenutne situacije.

Mladi čelnici u čvrstoj komunikaciji s vladom

-Bjelovarsko-bilogorska županija se dobro razvija, Grad Bjelovar se dobro razvija, imate odgovorne i mlade čelnike koji su kontinuirano u čvrstoj i intenzivnoj komunikaciji s Vladom RH. Mi nastojimo svi zajedno učiniti maksimalne napore da se u ovom gradu i ovoj županiji živi bolje i kvalitetnije. Također, činjenica je da ste iz europskih fondova povukli dvije milijarde kuna u mandatu naše vlade govori koliko su vam važni prioritete na području gospodarstva, aglomeracije, zdravstvu, poljoprivrede, gospodarenju otpadom – kazao je premijer Plenković koji se posebno dotaknuo problema nove bjelovarske bolnice zbog koje je bivša županijska vlast neodgovorno podigla kredit od čak 200 milijuna kuna zbog čega je županijsko zdravstvo skoro završilo u potpunom financijskom kolapsu.

Pomoć za bolnicu

-Vlada će nastaviti pružati potporu u plaćanju kreditnih obveza i pružit će potporu u omogućavanju opremanje bolnice za koju znam koliko vam puno znači i koliko vam je važna kvalitetna zdravstvena infrastruktura. Također, kreće nastavak izgradnje brze ceste od Farkaševca prema Bjelovaru. Projekt je vrijedan više od 250 milijuna kuna. To je i projekt koji se nalazi na pravcu Vrbovec – Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje koji je ukupno vrijedan 2.5 milijarde kuna – kazao je premijer i dodaje.

-Sve se to zbiva u kontekstu dana kada ćemo imati dvije sjednice Vlade gdje nam dolazi gošća, povjerenica za Regionalni razvoj gospođa Fereiro i s njom ćemo potpisati partnerski sporazum vrijedan 9 milijardi eura i koji će nam omogućiti da ulažemo u sve dijelove Hrvatske, a ovaj put smo koncipirali ta sredstva na način da će milijarda i pol eura ići baš za projekte koji su orijentirani na naše županije i gradove. Stoga ćete moći poduprijeti sve vaše aktivnosti i planove koje imate u svojim programima – poručio je premijer Plenković s gradskog paviljona.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!