[FOTO] Dan Općine: U Bereku službeno otvoren Kulturni centar vrijedan više od osam milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je obilježen Dan Općine Berek, a ujedno je svečano otvoren i Kulturni centar u samom središtu općine, projekt vrijedan više od osam milijuna kuna. 

Centar su svečano otvorili načelnik općine Mato Tonković, državni tajnik ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak i zamjenica župana Marija Jungić, nakon čega je biskup Vjekoslav Huzjak blagoslovio novootvoreni prostor. 

-Kulturni centar ne radimo samo od 2018. godine, pripremali smo mi taj projekt i puno duže, bilo je mnogo problema, ali evo sve je dobro završilo i on je napravljen za naše mlade generacije koje dolaze. To je ujedno i jedan od najvećih projekata u povijesti naše Općine – kazao je načelnik Tonković i nastavio. 

-Hvala izvođačima radova, hvala ministarstvu i vladi RH  koji su nam sredstva odobrili. Ovo je prostor budućnosti za sve naše mlade. No nismo samo centar radili, radili smo i nerazvrstanu cestu Ruškovac s pet milijuna kuna, radimo kanalizaciju. Radili smo i vodovod, od 13 naselja deset ih sada ima, riješit ćemo i ostala tri – kazao je, između ostalog, načelnik Tonković. 

Državni tajnik Tugomir Majdak nije krio zadovoljstvo novim Kulturnim centrom. 

-Ovo je pravi primjer kvalitetnog ulaganja u lokalne ruralne krajeve. Ovaj objekat kulturnog centra će pridonijeti razvoju kulturnih aktivnosti na ovom prostoru, ali isto tako on će otvoriti priliku za dodatne sadržaje u bilo kojem obliku na području ove općine – kazao je, između ostalog, državni tajnik Majdak. 

Zamjenica župana Marija Jungić istaknula je dobro suradnju Općine i Županije, ali i naglasila kako dobro vijesti dolaze iz Županije.

-Danas je Općina Berek dobila prekrasan poklon za svoj rođendan i ja im čestitam na tome. Inače, jučerašnji posjeti premijera Plenkovića u Bjelovar donio nam je dva strateška projekta. Prvi je da će vlada RH nastaviti plaćati kreditne obveze za novu zgradu bolnice za kredite u visini od 200 milijuna kuna te da će omogućiti opremanje bolnice, što je jako važno za sve stanovnike županije pa tako i stanovnike Općine Berek. Također, vrlo je važno da su jučer počeli radovi na posljednjoj dionici brze ceste dužine od 12 kilometara, no vlada RH ima plan da se cesta nastavi kroz cijelu županiji što je također isto važno – kazala je, između ostalog, zamjenica Jungić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!